Collapse/Expand
Gyakori kérdések
 • Fut-e a program Windows 32 és 64 bites operációs rendszeren?

  - A szoftver kizárólag 64 bites Windows operációs rendszer alatt fut. (macOS lásd lentebb)

 • Fut-e a program XP operációs rendszeren?

  - Nem, sajnos a minimális rendszerkövetelemények miatt nem lehet megoldani.

 • Fut-e a program virtuális gépen?

  - Nem. Ennek licencelési okai vannak. (kivétel ez alól a Parallels Desktop for Mac virtuális gép, lásd következő bejegyzés)

 • Fut-e a program MAC gépen?

  - Igen, szükséges hozzá telepíteni a macOS operációs rendszerre egy Parallels Desktop for Mac nevű virtuális gépet. Majd ezután a virtuális gépre egy Windows operációs rendszert. Erre a Windows-ra már telepíthető az AstroSky.

 • Fut-e a program linuxon?

  - Nem. Ennek kompatibilitási okai vannak.

 • Miben különbözik a Demo és a Full verzió?

  - A DEMO (bemutató) verzió ingyenesen letölthető, és korlátlan ideig használható személyes célokra. Ideális hobbi célokra, és azoknak a felhasználóknak akik most ismerkednek az asztrológia világával. Tartalmaz minden alapvető funkciót, és lehetőséget nyújt ingyenesen kipróbálni az AstroSky-t, a későbbi FULL (teljes) verziót vásárlók számára. Az általa készült grafika, és számítások nem publikálhatóak, és közönség előtt nem bemutathatóak. A Demo verzió nem használható munka célokra, vagyis gazdasági, és haszonszerzési tevékenység nem folytatható a használatával.

  - A FULL (teljes) verzió tartalmaz minden profi funkciót és 3D-s ezközt, korlátozásoktól mentesen. A teljes veziót ajánljuk az asztrológiával komoly szinten foglalkozók számára, tanítási, tanulási, és munka célokra. Az általa készült grafika, és számítások kizárólag forrás megjelöléssel (az AstroSky program neve és webcíme) publikálhatóak, és bemutathatóak közönség előtt is. A Full verzió gazdasági és haszonszerzési célokra korlátlanul használható.

 • Mit jelent a telepítő készlet MD5 ellenőrző kódja?

  - A futtatható fájlok eredetiségéről, azaz vírusmentességéről meggyőződhetünk, ha összehasonlítjuk a weboldalon feltüntetett MD5 ellenőrző kódot a letöltött fájlból - valamely külső szoftveres eszközzel - generált MD5 kóddal. Amennyiben a weboldalunkon feltüntetett kód, és a letöltött fájlból generált kód eltér egymástól, abban az esetben a letöltött fájl biztosan nem azonos az eredetivel. Az eltérést okozhatja letöltési hiba, vagy kártékony szoftver jelenléte az Ön számítógépén, amely megváltoztatja a letöltött fájl tartalmát. Futtatás és telepítés előtt mindig ajánlott ellenőrizni a letöltött fájlt. Soha ne futtassa a letöltött fájlt, ha az nem azonos a weboldalon lévő eredetivel! További információ: en.wikipedia.org/wiki/Md5sum.

 • A program miért nem menti el a felvitt képletet?
  A program indításakor vagy kilépéskor miért jön fel a 'Mentési hiba' üzenet, vagy a 'A következő elérési úthoz való hozzáférés megtagadva...' üzenet?

  - A hiba feltételezhetően abból adódik, hogy Ön nem teljes jogú rendszergazda a saját gépén, és nem tud írni a program a szükséges könyvtárba.
  Megoldás: be kell állítani Az AstroSky program futtatásához a rendszergazdai jogosultságot. Az asztalon lévő AstroSky ikonon jobb egér gomb -> 'Tulajdonságok' -> 'Kompatibilitás' fül ->'A program futtatása rendszergazdaként' négyzetet bepipálni -> 'Alkalmaz', majd 'Ok' gombot nyomni!

 • Hiba 4154 NET Framework 4.x.x prerequisite was not correctly installed. Continue installation of AstroSky?

  - Ez a hiba arra utal, hogy a program futtatásához szükséges .NET Framework 4.x.x keretrendszer valamilyen Windows belső hiba miatt nem tud települni. Ebben az esetben lépjen ki a telepítőből, és újraindítás után telepítse a .NET Framwork komponenst kézzel erről a linkről. Ezután az AstroSky telepítő már hiba nélkül működik.

 • Miért nem jelennek meg az asztrológiai szimbólumok?

  - Ennek az az oka, hogy Telepítésnél valamilyen Windows beállítás megakadályozta, hogy a betű készletek települjenek. Megoldás: Tallózza ki a telepítési útvonalon a 'C:\Program Files\SummerButton\AstroSky\Font' könyvtárat és manuálisan telepítse az ott található betű készleteket. Válassza ki egyenként a fájlokat és kattintson rá 2x, majd a felugró ablakban nyomja meg a telepítés gombot. Ha rákérdez, hogy írja-e felül a már telepítettet, akkor a válasz 'Igen'!

 • Miért jelenik meg letöltés után 'A Windows megvédte a számítógépét' felirat?

  - A Windows SmartScreen alapbeállítása miatt, biztonsági okokból letiltja az internetről letöltött, általa 'ismeretlen' futtatható fájlokat. Ebben az esetben a következő képernyő fogad minket:

  1. Kattintsunk a 'További információ' feliratra!
  2. A következő megjelenő ablakban kattintsunk a 'Futtatás mindenképpen' gombra!
  Ezután már a leírásban szokásos módon telepíthetjük tovább a programot.

 • Hogyan telepíthetem a programot egy egyedi könytárba?

  Az AstroSky telepítője egy fixen megadott útvonalra telepíti a programot. Kérjük ezt ne módosítsa csak ha alapos oka van rá!

  Amennyiben mégis más útvonalra szeretné telepíteni (pl. 'D:' meghajtóra az 'asztrologiai programok' nevű mappába), akkor azt a következő módon teheti meg:
  Nyisson egy rendszergazda jogú parancssori ablakot (cmd). Ha a program telepítője a c:/downloads mapában van, akkor a következő parancssori utasítást hajtsa végre: "c:\downloads\AstroSky 4.2.0 HUN Full Setup.exe" "APPDIR=d:\asztrologiai programok\AstroSky\4.2.0\"

  Fontos: Az egyénileg megadott útvonalban NE használjon ékezetes betűt, illetve a beírt útvonal NEM lehet több. mint 240 karakter! A helytelenül megadott útvonal működési zavarokhoz vezet.

 • A program víruskereső miatt nem indul el, mert nem találja a rendszer!

  - Az antivírus programok (Windows Defender, ESET NOD32, AVAST és McAfee) messze nem tökéletesek. Sok esetben hibásan reagálnak ha új, ismeretlen kóddal találkoznak. Az AstroSky-t a szoftvervédelmi rendszere miatt némely víruskereső nem képes analizálni, ezért esetenként téves riasztás miatt kérdés nélkül teszik azt karanténba. Sajnos a gyártóik jelzésünk ellenére sem minden esetben javítják ki a hibákat. Ez a jelenség jól ismert, és főképp az új verziók megjelenési időszakában gyakori. A Weboldalunkról letöltött telepítő nem tartalmaz semmilyen rosszindulatú programot! Természetesen a letöltött telepítőt a felhasználó gépén 'megfertőzheti' vírus, de ezért nem vállalunk felelősséget. A letöltött telepítő eredetiségéről meggyőződhet, ha összehasonlítja a fájl MD5-ös hash értékét a Weboldalunkon feltüntetett értékkel. (Itt nem célunk részletezni ennek az eljárásnak az általános menetét.) A telepített szoftver esetén használhatja a melléket CheckMD5.bat nevű segédprogramot a vírusmentesség ellenőrzésére.

  Jelenség:

  Nem indul el a program, mert az Windows defender, NOD32 Antivirus, AVAST és McAfee stb víruskereső programja tévesen, az AstroSky,exe -t gyanús alkalmazásként ismeri fel. Telepítés vagy futtatás közben kérdés nélkül karanténba helyezi, majd törli az eredeti helyéről. A hiba kijavítására attól függően, hogy Ön melyik víruskeresőt használja, a következő megoldásokat javasoljuk:

Collapse/Expand

Microsoft Defender használata esetén

1. Meg kell nyitni Windows Defender biztonsági központot. Ehhez többféle módszer létezik:

a) Kattintsunk a bal alsó sarokban a Windows start menüre, és keressük meg a Windows Defender biztonsági központot a programok között, majd indítsuk el. Windows 8-tól, a startmenü gomb lenyomása után elég csak elkezdeni gépelni a defender szót és a rendszer automatikusan rákeres.

b) A jobb alsó sarokban lévő ikonok közül keressük meg a Defender pajzs ikonját és kattintsunk rá.
2. Amikor elindult válasszuk ki a 'Veszélyforrás részleteinek megtekintése' szöveget.
3. Itt menjünk le a Karantén részhez és a Súlyos alatti kis nyilat nyomjuk meg!
4. Kattintsunk a Visszaállítás gombra! Ekkor feldob még egy megerősítés ablakot, erre a válasz Igen. Most visszaállítottuk a víruskereső által letörölt programot.5. Majd menjünk vissza a Windows Defender biztonsági központba és kattintsunk a pajzs szimbólumra!
6. Itt válasszuk ki a Vírusok és veszélyforrások elleni védelem beállításai szöveget!
7. Majd menjünk le a Kivételek részhez és kattintsunk a Kivételek hozzáadása vagy eltávolítása szövegre!
8. Nyomjuk meg a + jelet, majd kattintsunk a Fájl szóra!9. Tallózuk ki a program telepítési útvonalán lévő AstroSky.exe-t, válasszuk ki, majd nyomjunk meg a Megnyitás gombot!
10. Ha mindent jól csináltunk, a következő ablak fogad minket. Most már nem fog a Defender beavatkozni a programba. Kiléphetünk a beállításokból.

Collapse/Expand

ESET NOD32 használata esetén

1. Lépjünk be a NOD32 Antivirus programjába és kattintsunk az 'Eszközök' menüre, majd a 'Karantén' feliratra!
2. Itt jobb egérgombbal kattintsunk a c:\Program Files (x86) \ SummerButton \ AstroSky \ AstroSky.exe stb. tartalmazó sorra! (ezt törölte a NOD32 és helyezte karanténba)
3. Majd válasszuk ki a 'Visszaállítás és kizárás az ellenőrzésből' menüpontot, kattintsunk rá!
4. Itt válasszuk az Igen-t! Ekkor a NOD32 visszaállítja a törölt AstroSky.exe-t és többet nem vizsgálja.
5. Visszatérve az Asztalhoz válasszuk ki az AstroSky asztrológiai rendszer indító ikonját és futtathatjuk a programot.

Collapse/Expand

AVAST használata esetén

1. Lépjünk be az Avast programjába és kattintsunk a 'Keresés' menüre!
2. Itt válasszuk ki a 'Víruskeresés' menüpontot!
3. Ekkor megjelenik alul egy újabb menüsor. Kattintsunk a 'Karantén (vírustároló)' menüre!
4. A listában keressük meg az AstroSky.exe sort!
5. Kattintsunk rá jobb egérgombbal és a legördülő menüben a 'Visszaállítás és hozzáadás a kizárásokhoz'-ra!
6. Visszatérve az Asztalhoz válasszuk ki az AstroSky asztrológiai rendszer indító ikonját és futtathatjuk a programot!

Collapse/Expand

McAfee használata esetén

1. Indítsuk el a Mcafee vezerlő paneljét és nyomjuk meg a jobb felső sarokban lévő fogaskereket a beállításokhoz!
2. Kattintsunk a 'Karanténba helyezett elemek' feliratra!
3. Nyissuk le a kis nyilat, majd keressük meg és válasszuk ki az 'AstroSky.exe' sort!
4. Nyomjuk meg a 'Visszaállítás' gombot!
5. A menübe visszatérve szintén válasszuk a kis fogaskereket, majd a 'Valós idejű vizsgálat'-ra kattintsunk!
6. Nyissuk le a kis nyilat!
7. Kattintsunk a 'Fájl hozzáadása' gombra!
8. Keressük meg az 'AstroSky.exe' fájlt a program telepítési útvonalán és nyomjuk meg a 'Megnyitás' gombot!9. Ekkor beállítottuk, hogy a McAfee ne vizsgálja a programot. Készen vagyunk. Lezárhatjuk az ablakokat és indíthatjuk az AstroSky-t.

Collapse/Expand
Verziótörténet

5.3.2 Verzió (2024-05-07)

Módosítás:

 • A képlet fájlba mentésekor a fájlnévbe zárójelbe belekerül a képlet időpontja

Javítás:

 • Arab pontoknál fix pozíció megadása után a kijelzésnél nem vette figyelembe a zodiákus jelet, javítva
 • Képlet nagyítási +- ikon felirata felcserélve, javítva

5.3.1 Verzió (2024-04-25)

Új funkciók:

 • Az online adatbázis képletek táblázatába belekerült az ún. Rodden Rating skála betűjele ill. az értelmezése

Módosítás:

 • Időzóna adatbázis frissítés (2024.03)
 • Precesszió számítási model pontosítása
 • Tranzit naptár funkcióban a tranzit listában az időpontok előre kerültek

Javítás:

 • Nyitott képlet adatai változtatásai után, adatlapba mentés után a képlet nem rajzolódott már, javítva
 • Bizonyos esetekben a program betöltése megállt Parallels Desktop esetén, javítva
 • A képlet nagyítás/kicsinyítés ikon felcsrélve volt, javítva
 • Aszteroidák orbisz értéke újraindítás után nem vette fel az előzőleg beállított értéket, javítva

5.3.0 Verzió (2024-03-08)

Új funkciók:

 • Új 'Karma asztrológia' opciós csomag
 • Új adatlap készítése nyitott, önálló képletből (Tranzit, Diurnál, Szolár, Lunár, SAN, ...)
 • Pozíció táblázat új számított elemek: Apogee-Perigee százalékosan/Felszálló csomópont/Leszálló csomópont/Aphelion/Perihelion ekliptikai pozíciói
 • Elégtelen képernyőfelbontás probléma esetén a rendszer ajánlást tesz a helyes beállításra

Módosítás:

 • Frissített időzóna adatbázis (2024.02)
 • Nagyszámú állócsillag és/vagy aszteroida kijelölésénél az opciós csomag betöltése sokkal gyorsabb lett
 • Összevetés aspektus táblában a sorrendiség átalakítva (vízszintesen a belső, függőlegesen a külső képlet). Tengelyek előrehozva.
 • Tercier direkció irány csere, Precessziós módban (direkt-konverz, konverz-direkt)
 • DPI aware továbbfejlesztés

Javítás:

 • Bizonyos esetekben az opcióban kiválasztott aszteroidák nem jelentek meg a képletben, javítva
 • Tranzit naptárban nem jelentek meg típust jelölő ikonok, javítva
 • Egzakt Újhold képlet SAN pozíciója bizonyos esetekben rossz pozícióra került, javítva

5.2.0 Verzió (2024-01-16)

Új funkciók:

 • Orbisz beállítások kiterjesztése az 5.0-nál bevezetett új objektumokra
 • Házhatás orbisz beállítások kiterjesztése az 5.0-nál bevezetett új objektumokra
 • Új időzóna adatbázis (2024.01)

Módosítás:

 • Aspektus tábla nagyítási fokozatok finomhangolása

Javítás:

 • Szerencsepont kiszámítása bizonyos esetekben csak az idő változtatása esetén pontosodott be, javítva
 • Opciós csomag importálása bizonyos esetben hibára futott, javítva

5.1.0 Verzió (2023-12-22)

Új funkciók:

 • SAN időpontjára nyitható képlet
 • Opcionálisan választható a SAN helyzetének kijelzési módja (Hold, Horizont feletti)
 • Fényszög alakzatoknál felismeri a fordított sorrendű mintázatokat is, így 52db alakzatot tud kezelni a program
 • Gyári visszaállítási lehetőség opciókra, stílusokra, globális beállításokra és adatlapokra

Módosítás:

 • Arab pontok SAN számítás kiegészítése a Horizont feletti opcióra

Javítás:

 • Megnyitott képlet mellé egy másik kiválasztott képletet nyitva, nem a kiválasztott jelent meg, javítva
 • Tranzit naptárnál egyéni képlet hozzáadásakor nem a kiválasztottat töltötte be, javítva
 • Tranzit naptárnál nem lehetett kiválasztani a naptárból időpontokat, amiket megnyithatunk, javítva
 • Nagy dpi használata esetén a planetáris hierarchia ábrában megjelenő szimbólumok nagyobb méretben jöttek elő, javítva
 • Pontosításnál az életeseményekre mozgatva az egérmutatót nem megfelelő szimbólumokat lehetett látni, javítva
 • Összevetésnél bizonyos ritka esetben az aspektus tábla nyitásakor hibát jelzett, javítva
 • Bizonyos ritka esetekben, nagy Windows dpi beállításnál, az Opciók és Tranziensek ablakban lévő tartalom elcsúszva jelent meg, javítva
 • Aspektus táblázatban a főtengelyekhez tartozó aspektusok rosszul jelentek meg, javítva

5.0.0 Verzió (2023-12-10)

Új funkciók:

 • Képlet rekonstrukció funkció. A képletrajzban szereplő néhány elem adata alapján megkeresi a hozzá tartozó időpontot és földrajzi helyzetet
 • Zárt fényszögalakzatok keresése, grafikus és táblázatos megjelenítése, 42 féle alakzat
 • Új főobjektumok a képletben: Priapus, Dark Moon, Selena, Eris, Sedna, Lilith (asteroida), Black Sun, Diamond, Galactic Center, Great Attractor, M87, Bary Center, Vulcan, Proserpina, Local MC, Local Asc, Vernal point, SAN, Fekete Hold Lilith (Black Moon) válaszható 3-féle számítási mód (közepes, oszcilláló, interpolált)
 • Felkelte és nyugta számítása választható a látszólagos és asztrológiai (Asc-Desc) metódus szerint (Opciók->Rendszerek)
 • Holdfázis ismétlődés időpontok táblázat
 • Parallels Desktop for Mac virtuális gép kompatibilitás
 • Windows DPI aware kompatibilitás (bármilyen nagy felbontású kijelző támogatása, dinamikus Windows méretezés (dpi) mellett)
 • 64 bit működés
 • Direkciós táblánál tetszőleges időtartomány megadható (alap tartomány: 100 év)
 • Új aspektus tábla megjelenítési motor 3 féle nézettel (kibővítve az összes új objektumra, zoom-olás és mozgatás egérrel)
 • Opciókban bekapcsolható a zodiákus elemi minősége szerinti színezése
 • A képlet vágólapra (CTRL-C) WYSIWYG lett, azaz amit a képernyőn látsz a képletből (nagyítás, pozíció, kijelölés, stb) azt helyezi vágólapra is
 • Ház hatáskörök grafikus megjelenítése a képlet rajzolatában
 • Új kinézeti stílusok és színezetek
 • Új, modern ikonkészlet, ami a megjelenítő felbontásához igazodik, méreteződik
 • 12 új életesemény: Kóma, Külföldre költözés, Külföldi munka, Mostoha anya halála, Mostoha apa halála, Apa betegsége, Anya betegsége, Pár szeretője kiderül, Előreléptetés, Leánykérés, Pár balesete, Pár betegsége
 • Bővített pozíció tábla (összes főtengely, összes ház, új objektumok)
 • Heliocentrikus képlet típus
 • Harmónikus képlet szorzója 0.0001 lépéssel állítható 0.0001-től 5000.0000-ig
 • 3D rendszerben részletgazdagabb textúrák alkalmazása, gyorsabb működés, színesebb látványvilág
 • 3D rendszerben Baktérítő és Ráktérítő megjelenítése
 • Import a Sarastro 7 nevű asztrológiai program képleteihez
 • Import a Janus 6 nevű asztrológiai program képleteihez
 • Új időzóna adatbázis (2023.04)

Módosítás:

 • Együttállás jelző kis kör átkerült a fényszögeket jelző gyűrűre
 • Bolygó-bolygó kapcsolat keresésénél a bolygók sorrendjétől függetlenül megjelennek a találatok
 • Szögmérő nem halványodik, ha kijelölünk egy bolygót a képletben
 • Orbisz átfedést ellenörző funkció átdolgozva, bővítve
 • Planetáris idők számítása átdolgozva és figyelembe veszi a számítási metódust is (látszólagos, asztrológiai)
 • Frissített aszteroida adatbázis
 • 3D textúrák nagyobb felbontásúak lettek, feliratok szebbek
 • Diurnális képlet számítási logikája átdolgozva
 • Arab pontok táblázatában tetszőlegesen az opciótól függő fényszögkapcsolatok jeleníthetők meg

Javítás:

 • Szerencsepont házszáma a pozíciótáblázatban a kezdeti betöltődéskor, bizonyos esetekben, nem a helyes értéket mutatta, javítva
 • Napfogyatkozás funkciónál a találatok között lévő kistérkép 0,0 koordinátát mutatott, javítva

4.2.2 Verzió (2022.12.13)

Módosítás:

 • Új, időzóna meghatározó motor v2.0 (földrajzilag 2.5x pontosabb)
 • Új online adatbázis szerver használata
 • Új időzóna adatbázis (2022.12)
 • A képlet mozgatása közben a kijelölések nem szűnnek meg

Javítás:

 • Földrajzi alaphelyzet változtatásnál, a program újraindulása után az adatok visszaálltak Budapestre, javítva
 • Bolygó-bolygó revolúció keresnél bizonyos esetekben duplán kerültek bele találat időpontok, javítva

4.2.1 Verzió (2022-06-11)

Módosítás:

 • Új verzió értesítés csak funkció bővítéseknél jelenik meg, program javításoknál nem.

Javítás:

 • A program indulása után bizonyos esetekben hiba ablak jelenik meg - javítva
 • Geolokációs térkép bizonyos esetekben lefagyott - javítva

4.2.0 Verzió (2022-06-08)

Új funkciók:

 • Állócsillagok és aszteroidák grafikus megjelenítésénél a képletben a nevek után a pozíciója is feltüntetve
 • Különböző standard és egyéb speciális házrendszerek megjelenítése a külső gyűrűn
 • Terminus és arculat tartományok külső gyűrű megjelenítése
 • Szögmérő használatakor a 'SHIFT' folyamatos lenyomásakor kikapcsolható, hogy nevezetesen értékekre ugorjon a jelölő
 • 3D Naprendszer Mars-Jupiter aszteroida öv és Kuiper öv szimuláció

Módosítás:

 • Frissített svájci efemerida (v2.10.02)
 • Frissített időzóna adatbázis (2022.03)
 • Állócsillagok megjegyzései
 • A triplicitás és terminus csomag kiválasztása átkerült az Opciók -> Méltóságok fülre
 • 3D megjelenítés finomítása, textúrák és árnyékolás módosítása

Javítás:

 • A szögmérő jelölője, bizonyos opciós beállításoknál, nem minden objektumra állt rá - javítva
 • Open Street Map a szolgáltató konfigurációs változtatása miatt nem jelent meg a térkép - javítva
 • Google Maps a szolgáltató konfigurációs változtatása miatt hibára futott a térkép megjelenítése - javítva
 • A holdcsomópont bizonyos opciós beállításoknál a kisbolygókhoz nem jelölt fényszögeket - javítva
 • Egész jegyes házrendszerben sziderális zodiákus rendszerben a házcsúcsok eltolódtak - javítja

4.1.0 Verzió (2021-04-15)

Új funkciók:

 • Felezőpontok táblázatában megjelenik a deklináció felező értéke is
 • Perszonár nyitásánál kiválasztható az Asc, Mc és HCS is, Nap kivéve
 • Visszatérések eredmény listája vágólapra helyezhető

Módosítás:

 • 3D rendszer beállításokat menti a program és legközelebb is az a modell fog megjelenni, amit utoljára kiválasztottunk
 • Kettős bolygó kapcsolat visszatéréseknél a bolygók egymás utáni sorrendjétől függetlenül tudunk keresni időpontokat
 • Új Svájci efemerida (v2.10)

Javítás:

 • Látens fényszög opciónál, bizonyos számú kiválasztott fényszög típus felett a program hibát jelzett - javítva
 • A horoszkóp főablakban lévő információs modul csak az időléptetést követte le szinkronban, ha visszaállítottuk az időt vagy helyet, akkor nem követte - javítva
 • Összevetés nyitása után, amikor kicseréltük a belső-külső képletet, majd lezártuk az összevetést, utána más radixra kattintva a program hibát jelzett - javítva
 • Többszörös összevetés esetén bizonyos esetben a szülő képlet időváltoztatása esetén a program hibát jelzett - javítva
 • Planetáris órák funkcióban az éjfél utáni planéta nap és óra hibás volt - javítva

4.0.0 Verzió (2020-12-15)

Új funkciók:

 • Primer és Ív direkciós időrendi táblázat (1 év, opcionális paraméterekkel, képlet nyitási lehetőséggel)
 • 3D heliocentrikus gömbfelületi megjelenítés mód
 • 3D-ben a zodiákus és a házfelosztás megjelenítése
 • 3D-ben a Naprendszer bolygóinak pályája megjelenítése
 • 3D-ben a Tejút gömbfelületi nézetben a gömbre helyezve, valamint állítható a fényerőssége is
 • 3D Csillagvizsgáló (horizontális) nézet, választható Földfelszín képekkel, iránytűvel
 • 3D-ben az égtájak jelölése, iránytű megjelenítés
 • 3D-ben a Zenith és Nadir pontok gömbfelületen jelölő megjelenítése
 • 3D-ben név szerinti csillagkép és csillag kereső
 • 3D-ben az Azimuth háló megjelenítése
 • 3D-ben az Ekliptikai meridián megjelenítése
 • 3D-ben az Első vertikális megjelenítése
 • 3D-ben az égtájak megjelenítése a Horizonton
 • 3D-ben a Vertex, AntiVertex megjelenítése
 • 3D-ben Naprendszer bolygók keringési pályáinak megjelenítése
 • Szolár és Lunár képlet nyitási önálló menüpont, konverz képlet nyitási lehetőséggel, radix képlet követéssel
 • Összevetés belső-külső képlet felcserélése <CTRL+I>
 • Uralmi láncolat grafikus megjelenítése (bolygó láncolat, ház láncolat)
 • Uralmi láncolatok elem beilleszthető a nyomtatási sablonba
 • Direkciós direkt és konverz együttmozgása bármelyik időpontjának változtatása esetén
 • Adatlapok másolása, majd mentése egy új néven
 • Online adatbázis elérése, keresés különböző paraméterek alapján, képlet importálása az adatbázisból a program adatbázisába
 • Pontszám tábla pontszámaira egérrel ráállva kiíródik az összpontszám összetétele pontszámokban (személyi jelölők + nem személyi jelölők + születési uralkodó) (például: 4 + 2), a személyi jelölők az opcióban beállíthatóak
 • Pozíció táblában az uralt házaknál zárójelben megjelenik a közbezárt jegyhez tartozó ház száma is
 • Pozíció táblában megjelenik a Nakshatra neve és pada értéke is
 • Pontosításnál választható új szabály: #13 'az érintett ház társurára fényszöget vető bolygóval'
 • Pontosításnál választható új szabály: #14 'a #10,#12,#13 szabályt tovább szűrve csak az alsó főfényszögeltekkel.'
 • Pontosításnál az életesemény mellett kiíródik az eseményhez rögzített megjegyzés is
 • Pontosításnál az életeseményre egérrel ráállva mutatja az opciókban beállított promisszorokat
 • Pontosításnál Nap ház kapcsolat vizsgálata
 • Az adatlaphoz megadható egy tetszőleges webes link (pl. megadható Wikipedia link vagy a személy facebook profil linkje, stb)
 • Képlet prezentációs mód, a képlet teljes képernyőre nagyítható az <F11> funkciógomb segítségével
 • A főtengelyekre és házcsúcsokra is számolódik az egzakt fényszög kapcsolat közeledése, jelzése az aspektus táblában
 • A közeledés illetve távolodó fényszögek grafikus jelzése az ábrán a fényszög kapcsolat szimbóluma alatt egy '+' illetve '-' jellel (opcióban ki-be kapcsolható)
 • Pozíció táblázatban megjelenik a főtengelyek, házak és egyéb pontok pillanatnyi haladási sebessége
 • A képlet rajzolata és aspektus táblája vágólapra helyezhető a <CTRL+C> segítségével, ezután <CRTL+V> -vel beágyazható más dokumentumba
 • A képlet alap adatai vágólapra helyezhető a <CTRL+T> segítségével, ezután <CRTL+V> -vel beágyazható más dokumentumba
 • A részletes képlet keresés funkcióba bekerült a holdcsomópont is
 • Új életesemények +67db, így összesen 134db közül választhatunk
 • Stacioner bolygóállások időpontjainak keresése az Ingresszió és Revolúció funkcióval
 • Az időléptetés billentyűzettel 10x-es léptékkel is lehetséges (CTRL+<bal nyíl>, CTRL+<jobb nyíl>)
 • A beépített helység adatbázisban lehet keresni ékezet beírása nélkül is
 • Chiron szöveges elemzése, jelentése
 • Kivetített, más néven látens fényszögek opcionális megjelenítése a képlet köre
 • Asztroszkóp és 13 zodiákus csillagképek feliratainak nyelv váltása <CTRL+L>
 • Asztroszkóp gyűrű billenytűkombinációra változik (ekliptikai <CTRL+0>, ekliptikai és egyenlítői <CTRL+1>)
 • Import a Janus (v5.x) nevű asztrológiai program képleteihez
 • Import az AstroKarma (v2.0) nevű asztrológiai program képleteihez
 • Import a MegaStar (v7-8) nevű asztrológiai program képleteihez
 • Import az AAF formátummal kompatibilis programok képleteihez
 • Import az Urano DOS-os verziójú program képleteihez
 • Import a TimePassages (v5-6) nevű asztrológiai program képleteihez
 • Import a ZET Astrological System (v8-9) nevű asztrológiai program képleteihez
 • Astraea, Hygiea és Transplútó megjelenítése a képletben, táblázatban
 • Az opciós csomag és képlet stílus exportálható egy külső fájlba
 • Opciókban beállítható, hogy csak azok az állócsillagok jelenjenek meg, amik fényszög kapcsolatban vannak
 • Opciókban beállítható a Topocentrikus koordináta rendszer is
 • Pontszámok opcióinál megadható, hogy melyek a személyi jelölő planéták + születési uralkodót külön is kaphat pontszámot
 • A Lilith-nek saját orbis értékek adhatóak
 • 8 új, választható ayanamsa érték
 • Állócsillag gyors kijelölésnél, új 'Fontos több' kategória
 • Opcionálisan beállítható, hogy az állócsillagoknál ne számolja a 180°-os fényszög kapcsolatokat (csak a 0° jelenik meg)
 • Opcionálisan kiválasztható 1431db aszteroida grafikus és táblázatos megjelenítése (témánként, típusonként szűrhető), számítási tartomány i.u. 1500-2100
 • Opcionális online upgrade lehetőség az aszteroida efemerida számítási tartományának kiterjesztésére (i.e 3000 - i.u. 3000)
 • Opcionálisan ki-be kapcsolható a képletben a Holdfázis jelzése
 • Opcionálisan összevetésnél a belső-külső képlet elemek közé húzott fényszögvonalak kihúzhatóak a külső körig
 • Orbisz átfedések ellenőrzése funkció (manuálisan, gombnyomásra)
 • Közvetlen a képletnél is meghívható az opciós beállítások
 • A visszatérések funkciónál gombnyomásra másolható az Alapképlet kezdeti időpontja és földrajzi helyzete a Keresés kezdeti adatába
 • A táblázatok tartalmának betűmérete a Képlet stílus kezelőben állítható (6-tól 15 pont méretig)
 • A képlet lezárását elindítva, amennyiben változtak az adatai, a lehetőség van visszalépni a lezárásból és tovább dolgozni a képlettel
 • Az időléptető modul mellett megjelenik a kiválasztott képlet ideje, ami szabadon mozgatható a képernyőn
 • A nyitott adatlapba betölthető másik egy másik adatlap képlete is a felső menűből kiválasztva azt
 • Az Összevetés már a felső menüsorból is nyitható
 • A kulminációs táblába bekerült, hogy a kulminált planéta kiváltódása mely kapcsolatnak köszönhető
 • William Frankland életpont módszer időrendi táblázat
 • Havi tranzit naptár szöveges lista funkció, vágólapra helyezhető

Módosítás:

 • A 'hátrányban' megnevezés 'száműzött'-re változott
 • Frissített időzóna adatbázis (2020.11)
 • Új Svájci efemerida (v2.09.03)
 • Új Transit számoló modul (v2.1)
 • Új, intelligens időzóna és GMT-hez képesti eltolás meghatározó modul (v2.0), 50%-al gyorsabb és 2x pontosabb, mint az előző
 • A Ingresszió/Revolúció és Tranziensek ablakban a 'Nyitás' gomb csak akkor lesz aktív, amikor van a keresésre legalább 1 találat
 • Holdfogyatkozás esetén a kezdete időpontja a félárnyék kezdetének időpontjára módosult, a vége időpont pedig a félárnyék utolsó pillanatára
 • Visszatérés funkciónál a nyitás gomb csak akkor lesz aktív, ha kiválasztottunk képletet
 • A leszálló holdcsomópont kiválasztása letiltva, továbbiakban felszálló holdcsomópontot lehet kijelölni (leszálló=felszálló+180°)
 • Az opciókban lévő Lilith a Kisbolygók csoportból átkerült az Egyéb csoportba
 • Csillag adatbázis bővítése 2x annyi csillag, mint az előző verzióban volt
 • Új, sugárirányú állócsillag megnevezés megjelenítés
 • Állócsillag gyors kijelölésnél megváltozott a 'Fontos' kategória tartalma (részletesen a leírásban)
 • Arab pontok megjelenítése kikerült a képlet köré
 • A beépített helység adatbázis frissítés, 2x annyi várost tartalmaz (több mint 210e város), mint az előző verzióban
 • Állócsillagok grafikus megjelenítése sugárirányúvá változott
 • Állócsillagok táblázatos megjelenítés kibővült (részletes, szűrhető fényszögek)
 • 3D-ben gömbfelületi módban közelítésnél a Föld (geocentrikus) illetve Nap (heliocentrikus) átlátszóvá tétele
 • A program felhasználói adatbázisa és mentései átkerültek a 'ProgramData\AstroSky' könyvtárba
 • Képernyővédők közül csak a Hold és Föld képernyő eltávolítva
 • Quartal téli képlet nem az előző évben kezdődik, hanem a kiválasztott évben
 • A Képletelemzésnél egy szövegrész beillesztése után a dokumentum végére ugrik a nézet
 • Kulminációs számításoknál ha van másodlagos periódus uralkodó, akkor azt is figyelembe veszi a program
 • Kulminációs számításoknál csak azok a fényszög kapcsolatokkal számol a program, ami a fő opciós részben is engedélyezve van
 • A Kérdőasztrológiai táblázat neve Dignitás táblázatra módosult, valamint új oszlopok kerültek bele (Ház almuten, Kelet-nyugat, Hosszúság, Szélesség, Antiscia, Kontra Antiscia, Deklináció, Haladás, Magasság)

Javítás:

 • Diurnális és Szinódikus lunáció képlet típusban a képlet idejének kiírása nem frissült változás esetén - javítva
 • Összevetésnél, ha lezártuk az aspektus táblát, akkor nem lehetett újra nyitni - javítva
 • Holdfogyatkozás nyitásánál ugyanarra a közepe időpontra nyitotta a kezdetét és végét is - javítva
 • Orbis 0.00°-os beállítás esetén hibára futott a program - javítva
 • Sziderális rendszerben a csillagkép gyűrű nem követte az ayanamsa szerinti eltolást - javítva
 • A képlet léptető időegység kiválasztásánál a program bizonyos gépeken megakadt - javítva
 • Holdcsomópont valódi érték opció választásánál a visszatérés nem működött - javítva
 • Pontosításnál, ha a fényszög kapcsolat pont orbis határra esett a rendszer nem vette figyelembe - javítva
 • Pontszámtábla közvetlen nyomtatásánál a pontszámok helyett százalékos érték jelent meg - javítva pontszámra
 • Import Janus4 és Solar Fire időeltérés ellentétes előjelű volt - javítva
 • Import Solar Fire nyugati hosszúság keletiként számolódott - javítva
 • Azimuth számított értéke 180°-al eltolódott - javítva
 • Direkcióknál bizonyos helyzetekben a direkció ideje nem számítódott, amikor a radix képlet ideje változott - javítva
 • A pontosításból kilépve bizonyos esetekben a képlet időzóna eltérésének kijelzése rossz adatot mutatott - javítva

3.0.0 Verzió (2017-12-06)

Új funkciók:

 • Primer direkciónál az ekliptikára való levetítési elv opcionálisan választható (Placidus közelítő főkör, Regiomontanus/Campanus főkör, Meridián főkör)
 • Adatlap (képlet adatok) kezelő (Import, Export, Csoportos törlés, Szerkesztés), egyenkénti és csoportos műveletekre is alkalmas
 • 'Asztroszkóp' ábra (Paksi Zoltán asztrozófia), az asztrozófia ekliptikai és egyenlítői valós pozíciójú csillagképek megjelenítése egy külső gyűrűn, aktív precesszió számolással
 • 13 ekliptikai (12 + Kígyótartó) valós asztronómiai zodiákus pozíciók megjelenítése egy külső gyűrűn, aktív precesszió számolással
 • 3D-ben precesszió mozgás szimuláció (infó: Wikipedia - Axial precession)
 • Csoport középidő képlet (tetszőleges számú képletből számolja ki a tagok csoport képletét, helymeghatározás szférikus trigonometria tömegközéppont számítással)
 • Lilith helyzete szerinti (jegyekben, házakban) szöveges elemzése, általános leírása, jelentése
 • Firdaria időleképzéses módszer táblázata (számolási opciók: Al Biruni, Bonatti), a megjelenített periódusokra képlet is nyitható
 • Összevetésnél opcionálisan kapcsolható, hogy a belső képlet vagy a belső-külső képlet közötti fényszögeket mutassa (Opciók-ban és/vagy közvetlenül az Összevetés ablakban is beállítható)
 • Pozíció táblázatban megjelenik a 'Uralt házak', 'Dekád', 'Kontra Antiscia', 'Dodecatemoria', 'Horizont távolság' és a 'Placidus Mundán Pozíció' is
 • Dodecatemoria képlet (jegytizenketted módszer)
 • Import a Kepler nevű asztrológiai program képleteihez
 • Új életesemény 13db (Vezetői kinevezés, Nyugdíjba vonulás, Öngyilkossági kísérlet, Leszázalékolás, Lelki krízis kezdete, Kapcsolati krízis kezdete, Fontos rokon halála, Letartóztatás, Szabadon bocsátás, Vallásváltás, Érettségi, Öröklés, Rendbe való be/kilépés)
 • Pontosításnál választható új szabály: #12 'az érintett ház urára fényszöget vető bolygóval'
 • Egér középső (görgető) gombjára visszaáll a képlet 100% nagyításba és eredeti pozícióba
 • A földrajzi helyzet beállításánál automatikus módban az időzóna változás figyelmeztetéseként villogással jelez
 • A képlet stílusa beállításánál lehetőség van a pozíciók és bolygók jobb olvashatósága érdekében a hátterük letisztítására
 • A teljes értékű, beépített szövegszerkesztőben egyszerűen beszúrható asztrológiai szimbólumokat is beszúrhatunk
 • Aktuális tranzit képlet nyitása automatikusan a program indulásakor (opcionális)
 • Az adatlapon megjelenik ki és utoljára mikor módosította azt
 • A képlet időpontja Julián nap-ban is megadható (infó: Wikipedia - Julian day)
 • Az információs résznél az ayanamsa számolt (sziderikus) értéke mellett megjelenik a zodiákusban elfoglalt (trópikus) pozíciója is
 • Pontszám táblázatok Házak és Jelek táblázat celláira egérrel ráállva megjelenik a minőségileg hozzá tartozó házszám illetve az állatövi jegy neve
 • Részleges napfogyatkozások keresése az elsötétedés mértékének tól-ig beállításával tovább szűrhető
 • A kezdőképernyőre kihelyezett képlet ikonokra ráállva, kis buborékban tájékoztatásul megjelenik a képlet alapadatai
 • A jegyek urai (domicil) és jegyekbe emelt (exalt) bolygók megjelenése külön-külön, ki/be kapcsolható a képletrajznál

Módosítás:

 • Frissített időzóna adatbázis
 • Frissített offline földrajzi adatbázis
 • Frissített csillagászati adatbázis
 • A képlet adatlap alján ergonómiai szempont miatt a 'Nyitás' és 'Mentés' gomb sorrend felcserélve
 • Galaktikus Egyenlítő ayanamsha-k kivéve az opciókból
 • Opciók mentésekor visszajelzésre a 'Mentés' gomb neve 'Mentve' elnevezésre változik 2 másodpercig
 • Bármilyen direkció vagy progresszió nyitásánál a kezdeti földrajzi helyzet mindig a születési földrajzi helyzetre áll be
 • Update eljárás automatizálása, kérdés nélküli automatikus adat visszaállítás update után
 • Az adatlap neve módosítható lett
 • Az adatlap változtatása után mentéskor a nyitott képletben és az asztalon lévő ikonon is érvényesülnek a változások
 • Progresszió kör nagyobbra is állítható a jobb megjelenítés miatt
 • A nyitott képlet idő vagy hely módosítása után a rendszer észleli az esetleges változtatásokat és lezáráskor rákérdez a mentésre
 • Juliánusz/Gergely automatikus naptár váltás kikapcsolva, a nem egységes nemzetközi áttérés miatt, a felhasználó választja ki, hogy a megadott időpont melyik naptár rendszerben értendő
 • Grafikus szögmérő mérési értéke 360°-ról 180°-ra változott mindkét irányba, automatikus irányváltás
 • Grafikus szögmérő beállításánál, ha az érték 1°-on belül kerül egy objektummal, akkor a jelölő automatikusan az objektumra ugrik
 • Együttállás jelölő kör maximális átmérője kisebb lett, súlyozott vonalvastagság arányosabb lett
 • Állócsillagok és az arab pontok csak a valós időponttal rendelkező képleteknél kerülnek kijelzésre
 • Méltóság cserék halmozódásakor csak az első típusú csere került megjelölésre, bővítve az összesre
 • Középidő képletnél a helymeghatározás szférikus tömegközéppont számolásra módosítva
 • Fényszög vonalak súlyozott vastagítása arányosabb lett (félorbisnál dupla, egzaktnál tripla vastagság)
 • A képletrajzban az Asc és Mc mellett jelenik meg a pozíció, ami közös érték az I-es és X-es ház pozíció értékével (Az I. és X. ház értéke csak akkor jelenik meg külön, ha nem egyezik az Asc illetve Mc értékével vagy kikapcsoljuk az Asc
 • és/vagy Mc megjelenítését)
 • Arab pontok táblázatban a fényszög kapcsolatok kibővítve az összes fényszög típusra
 • Arab pontokhoz tartozó orbiszok fényszög típusonként beállítható az Opciók részben

Javítás:

 • Ország/Település neve kitöltése bizonyos esetben átíródott az időzóna nevére - javítva
 • Sablon nyomtatásakor a nyomtatási dátum nem változott- javítva az aktuális dátumra
 • Földrajzi pozíció decimális megadása esetén nem töltődött ki automatikusan az időzóna eltolás - javítva
 • Az adatlap törlésekor nem tűnt el az asztalon lévő ikonja - javítva
 • Időszámítás előtt/után átváltásnál az időpont bizonyos esetekben nem jó értékre állt be - javítva
 • Részletes keresésnél az utolsó képlet rajza nem jelent meg - javítva
 • Grafikus szögmérő használatakor a program néha kifutott a rendelkezésre álló memóriából - javítva
 • Tranzit naptárnál a jegyváltásnál nem vette figyelembe a retrográd mozgást - javítva
 • Ív direkciónál egy bizonyos esetben a konverz tengelyek rossz értékre álltak be - javítva
 • Ív direkciónál valós napív használatakor 0 év 0 hónap 0 nap direkciónál a program hibát jelzett - javítva
 • Armc értékének kijelzése bizonyos esetekben nem 24 órás volt - javítva
 • 3D-ben a Tavasz-Nyár-Ősz-Tél pontok felcserélve - javítva
 • Ha két bolygó saját jegyben volt, akkor is megjelent az uralmi csere - javítva
 • Másodlagos uralkodó bolygó színe nem változott az opciós színváltásra - javítva
 • Aspektustábla háttere bizonyos esetekben kicsi maradt - javítva
 • Elemzés részben az állócsillagok lehívásánál egy bizonyos esetben hibával leállt - javítva
 • Napfogyatkozás keresésnél bizonyos esetben kimaradt néhány időpont - javítva
 • Tranzit naptárban a naptári napok számolásánál téli/nyári időszámítás váltás esetén rosszul határozta meg a következő hónap napok számozását - javítva
 • A táblázatok celláira ráállva, a kis buborékban esetleges felugró információban az asztrológiai szimbólumok rosszul jelentek meg - javítva

2.0.0 Verzió (2016-11-07)

Új funkciók:

 • Lite verzió bevezetése (új választható licenc)
 • Teljesen új, kibővített nyomtatási rendszer, szerkeszthető, egyéni sablonok lehetősége, 7db előre elkészített gyári sablon
 • Állócsillagok fényszög kijelzése a képletben ki/be kapcsolható az opciós beállításban
 • Fényszög vonalak orbis szerinti automatikus vonalvastagsága és súlyozása ki/be kapcsolható az opciós beállításban
 • 10 új, válaszható házrendszer
 • 10 új, választható ayanamsa
 • Aspektustábla bolygó cellájában megjelenik dignitás rövidítése
 • Tercier direkció számítása Rudolf Steiner módszere alapján is (precessziós kulcs szerint)
 • Primer és Ív direkciónál egyéni direkciós kulcs megadása
 • Pontosításnál Prenatális Szolár, Prenatális Lunár és Tercier direkció képlet is megjelenik a találatok ellenőrzésére
 • Pontosításnál választható új szabály #11 'az érintett ház uralkodójának a diszpozitorával' alkalmazása
 • Pontosításnál az életesemények előtt kis lámpa is jelöli a pozitív találatokat
 • Elmenthető az ablakok elrendezése a Pontosításnál, több monitoros rendszer támogatás
 • Elmenthető az oszlopsorrend a Pozíció táblánál és a Kérdőasztrológia táblánál
 • Prenatális Tranzit képlet
 • Glahn életkör számítás táblázatosan
 • Nap-és Holdfogyatkozásnál a kezdete és vége időpontra is lehet nyitni képletet
 • Kérdőasztrológia táblázat, kisebb dignitások és pontszámok (triplicitás, terminus, arculat, esszenciális és akcidentális pontszámok, almunten) választható opciókkal
 • 7 féle választható betűkészlet (asztrológiai objektumok, táblázatok betűi)
 • Új életesemények (Örökbefogadás, Névváltás, Szülők válása)
 • Pozíciótáblába bekerült az objektum Méltóság cseréi, Távolság AU-ban és Antiscia (tükörpont) is
 • Domicil, Exaltation, Exil, Fall recepció számítása, Naprendszer bolygói színében látszik a recepció dignitása, a megjelenés az opcióban ki/be kapcsolható
 • 3 új Kinézet (Office 2016 stílus 3 féle színben)
 • Új képlet stílusok
 • Billentyű kombinációkra is működik az időléptetés és az ablakrendezések

Módosítás:

 • Fényszögek szűrése funkcióban a bolygók diszpozitorát is figyelembe veszi
 • Frissített világ időzóna adatbázis, a legújabb nemzetközi változásokat is tudja (aktualizálva: 2016.10 állapotra)
 • Frissített csillagászati svájci számító algoritmus
 • Direkció és Progresszió menüpont összevonva
 • Dátum/idő, Életkor és Revolúció ablakban ergonómikusabb gomb elrendezés
 • Importálásnál a képlet Feljegyzésébe bekerült a típus mellé az útvonal is ahonnan importálva lett, így kereshető elem lesz
 • Uralmi csere opciós színe kivéve (a jelzés az objektum felső indexében jelenik meg)
 • 3D részletesebb csillag információk, gyorsabb megjelenítése, részletesebb textúrák
 • Képletelemzés dokumentum láblécében megjelennek az oldalszámok is (pl: Oldal: 1/5)
 • Képernyővédőkben megjelenik a dátum, időpont és a geológiai pozíció
 • Állócsillagok táblázatban megjelenik a kiválasztott állócsillag szöveges megjegyzése

Javítás:

 • Szöveges képlet elemzésnél az egyedileg kiválasztott második objektum név kijelzése rossz - javítva
 • Pontosításnál szolár és lunár képlet időpontja hibás - javítva
 • Pontosításnál a szabályok nem nyílt meg, ha az opció már nyitva volt - javítva
 • Regiomontanus, Porphyrius és Campanus házrendszerek felirata felcserélve - javítva
 • Pontszámtábla nem változott az opciók változtatásánál - javítva
 • Webkamera bizonyos esetekben nem indult be - javítva
 • Stíluskezelő memóriakezelés hibák - javítva
 • Tranzit naptárban a tranzit planéták radix házba lépései néha lemaradtak a listáról - javítva
 • Bizonyos esetekben a program ikonja eltűnt az asztalról - javítva

1.1.0 Verzió (2016.05.21)

Új funkciók:

 • Tranzit naptár (tranzit fényszögek, tranzit-natál fényszögek, VOC és ingressziók, holdfázisok) készítése és nyomtatása
 • Tranzit naptár napi szöveges elemző modul (tranzit-natál kapcsolatokra)
 • 3D bolygók megjelenítése kivetített gömbfelületre a Föld nézőpontjából
 • 3D csak zodiákusok megjelenítése (12 alap zodiákus + kígyótartó)
 • Arab pont gyári katalógus, amiből összeállítható a saját opciós készlet
 • Arab pont szerkesztő, szerkeszthető vele a gyári katalógus és a saját opciós készlet is
 • Arab pontok adatainak kiszámítása táblázatos formában
 • Arab pontok megjelenítése a képletben, generált szimbólummal (szín + első két kezdőbetű)
 • Arab pontok orbis opció
 • Szerencsepont az opcióban, grafikus szimbóluma és fényszögeinek megjelenítése a képletekben és pozíció táblázatban
 • Kulminációk meghatározásában részt vevő fényszög kapcsolatok szűrési lehetőség az összes fényszögre
 • Összevetésnél a külső objektumok sebességének kijelzése, együttállás kijelzése kis karikával, Hold fázis jelző, pozíciók megjelenítése
 • Pontosításnál az egyes életeseményekre vonatkozó szekunder direkciós Asc, Mc összes pozíciójának kijelzésének lehetősége a táblázatban, ki-be kapcsolható
 • Pontosításnál választható új szabály #10 'az érintett házban álló bolygóra fényszöget vető bolygóval' alkalmazása
 • Pontosításnál az egyes életesemények Lunár képlete is megjeleníthető
 • Új életesemény a pontosításhoz: 'Lakás vásárlása'
 • Import a Regiomontanus, Morinus, Urano Millenium, Solar Fire és Janus program képleteihez
 • Importálásnál az azonos nevűek kezelésére automatikus csoportos átnevezési lehetőség (#sorszám kiegészítés)
 • Profil létrehozásánál saját kép(ek) készítése webkamera segítségével
 • Program helyreállítása az előzőleg mentett 'Visszaállítási pontok'-ból, új ablak, listából választási lehetőség
 • Házhatáskör orbis opció, beállítható főtengelyekre és közbeeső házakra az összes típusú objektumra külön-külön

Módosítás:

 • Kulmináció számítási motor teljes átdolgozás
 • Kulmináció megjelenítése 7 éves periódusokra csoportosítva
 • Elsődleges és másodlagos uralkodók külön kezelése
 • Elemzés szövegezésének javítása
 • Új grafikus menürendszer a 3D megjelenésnél
 • Állócsillagok táblázatában csak az együttállások és szemben állások kijelzése
 • Állócsillagokat sötétebben jeleníti meg a képletben, ahol együttállás vagy szembenállás van, a többit kihalványítja
 • Nyomtatásnál papír 'Mindent töröl' bevezetése, papírformátumok törlése (helyette a nyomtató meghajtó programban választható)
 • Nyomtatási fejléc direkciók esetén kiegészítve az életkorral
 • Kézi időzóna választásakor egységes 'Kézi időzóna' elnevezés
 • Opciós csomag kezelésekor új funkció elrendezés: Új, Import, Mentés, Törlés
 • Pontszám táblában Nappal és Éjszaka megnevezés is szerepel, Észak és Dél cserélve
 • Import 'publikus' jelző lehetőség kivéve
 • Helyes kijelző skálázódás 100, 125 és 150%-os értéknél is (DPI-Aware Application)
 • Időzóna adatbázis frissítés
 • Pontszám megadás 0 - 10 pontig

Javítás:

 • Pontosítás 7, 8, 9 szabály (uralkodó, társuralkodó) hibás - javítása
 • Képlet infó megállt, ha az időzóna neve nem szabványos (Import-nál fordult elő) - javítva
 • Visszatérésnél a Kisbolygók kiválasztása után a sorrend hibás - javítva
 • Primer direkciónál direkt és konverz irányú képlet elnevezésében a név fordítva jelenik meg - javítva
 • Pontszám táblában Észak és Dél fordítva - javítva

1.0.0 Verzió (2015.12.01) - Első kiadás

Collapse/Expand
Rendszerkövetelmények
Collapse/Expand
5.X.X verzió

Rendszer követelmény:

 • Operációs rendszer: Windows 10, 11 (64 bit)
 • Processzor: Intel i3 4.generáció vagy nagyobb
 • Memória: 3GB RAM vagy több
 • Videókártya: DirectX11, Shader Model 4.0 vagy nagyobb
 • Több monitoros rendszer is támogatott
 • Szabad tárterület: minimum 1.6GB

Egyéb szükséges feltételek:

 • Macintosh rendszeren a Windows futtatásához a 'Parallels Desktop for Mac' szükséges
 • Regisztrációhoz, aktiváláshoz, illetve az online térképek használatához internet kapcsolat szükséges
 • Kijelző méretezés 500%-ig (480 dpi) korlátozottan támogatott
 • (Demo verzió 150% DPI-ig támogatott)
 • Virtuális gépen való futtatás nem lehetséges, kivéve 'Parallels Desktop for Mac'

Támogatott kijelző felbontások:

 • 100% méretezés (96 dpi) esetén: 1366×768 vagy nagyobb
 • 125% méretezés (120 dpi) esetén: 1920×1080 vagy nagyobb
 • 150% méretezés (144 dpi) esetén: 2048×1200 vagy nagyobb
 • 175% méretezés (168 dpi) esetén: 2560×1536 vagy nagyobb
 • 200% méretezés (192 dpi) esetén: 3200×1600 vagy nagyobb
 • 250% méretezés (240 dpi) esetén: 3440×1920 vagy nagyobb
 • 300% méretezés (288 dpi) esetén: 4096×2400 vagy nagyobb
 • 350% méretezés (336 dpi) esetén: 5120×2880 vagy nagyobb
 • 400% méretezés (384 dpi) esetén: 7680×4320 vagy nagyobb
 • 500% méretezés (480 dpi) esetén: 7680×4320 vagy nagyobb
Collapse/Expand
4.X.X verzió

Rendszer követelmény:

 • Operációs rendszer: Windows 7,8, 10 (32 vagy 64 bit)
 • Processzor: Intel i3 2.generáció vagy nagyobb
 • Memória: 3GB RAM vagy több
 • Videókártya: DirectX11, Shader Model 2.0 vagy nagyobb
 • Képernyő felbontás: 1360x768 képpont vagy nagyobb (több monitoros rendszer is támogatott)
 • Szabad tárterület: minimum 1.2GB

Egyéb szükséges feltételek:

 • Regisztrációhoz, aktiváláshoz, illetve az online térképek használatához internet kapcsolat szükséges
 • Kijelző méretezés 150%-ig (144 dpi) korlátozottan támogatott
 • Virtuális gépen való futtatás nem lehetséges
Collapse/Expand
Adatvédelmi szabályzat

Hatályos: 2022.06.08-től

Adatkezelő megnevezése és elérhetőségei:

Neve: Nyáry Géza EV
Székhely és postacím: 2000 Szentendre, Füzes park 2.
Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma: 04576250
Adószám: 42236179-1-33
Honlap: https://astrosky.eu/
Email: info@astrosky.eu

Neve: Gombos Zsolt EV
Székhely és postacím: 3572 Sajólád, Dózsa Gy. út 57/a
Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma: 56141052
Adószám: 57504809-1-51
Honlap: https://astrosky.eu/
Email: info@astrosky.eu

(a továbbiakban Adatkezelő)


A tárhely szolgáltató neve és elérhetőségei:

Neve: Hetzner Online GmbH
Székhely és postacím: Industriestr. 25, 91710 Gunzenhausen, Germany
Tel.: +49 (0)9831 505-0
Fax: +49 (0)9831 505-3
Email: info@hetzner.com
Adatvédelmi tájékoztató: https://www.hetzner.com/legal/privacy-policy
Registration Court Ansbach, HRB 6089
VAT ID No. DE 812871812
CEO: Martin Hetzner, Stephan Konvickova, Günther Müller
Margit Müller is the data protection officer, data-protection@hetzner.com

(a továbbiakban Tárhely szolgáltató)


Az adatfeldolgozó neve és elérhetőségei (számlázással kapcsolatos adatfeldolgozó):

Neve: KBOSS.hu Kft. (Számlázz.hu)
Székhely és postacím: Magyarország, 1031 Budapest, Záhony utca 7.
Tel.: +36 30 354-4789
Email: info@szamlazz.hu
Web: https://www.szamlazz.hu/
Adatvédelmi tájékoztató: https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.

(a továbbiakban Adatfeldolgozó)


Fogalommeghatározások (eme adatvédelmi nyilatkozat alkalmazásában):

Látogató: az a természetes személy, aki a weboldalt használja, böngészi, tájékoztatást kér valamilyen formában. A weboldalon nem regisztrált.

Érintett: azonosított vagy azonosítható természetes személy, aki az AstroSky weboldalán regisztrált, vásárolt, és akire nézve az adatkezelő személyes adatokat kezel.

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó bármely információ. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés illetve megsemmisítés.

Az adatkezelés korlátozása: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza.

Közös adatkezelők: ha az adatkezelés céljait és eszközeit két vagy több adatkezelő közösen határozza meg, azok közös adatkezelőknek minősülnek. A közös adatkezelők átlátható módon, a közöttük létrejött megállapodásban határozzák meg az e rendelet szerinti kötelezettségek teljesítéséért fennálló, különösen az érintett jogainak gyakorlásával és az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatos feladataikkal összefüggő felelősségük megoszlását, kivéve azt az esetet és annyiban, ha és amennyiben az adatkezelőkre vonatkozó felelősség megoszlását a rájuk alkalmazandó uniós vagy tagállami jog határozza meg. A megállapodásban az érintettek számára kapcsolattartót lehet kijelölni. A megállapodásnak megfelelően tükröznie kell a közös adatkezelők érintettekkel szembeni szerepét és a velük való kapcsolatukat. A megállapodás lényegét az érintett rendelkezésére kell bocsátani. Az érintett mindegyik adatkezelővel szemben gyakorolhatja az e rendelet szerinti jogait.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel. Az adatfeldolgozó és bármely, az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó irányítása alatt eljáró, a személyes adatokhoz hozzáféréssel rendelkező személy ezeket az adatokat kizárólag az adatkezelő utasításának megfelelően kezelheti, kivéve, ha az ettől való eltérésre őt uniós vagy tagállami jog kötelezi.

Harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

Az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Profilalkotás: személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják.

Az Adatkezelő Weboldala (Weboldal vagy Honlap): az Adatkezelő által üzemeltetett https://astrosky.eu, https://astrosky.eu címen elérhető weboldal.

A termék: AstroSky asztrológiai rendszer szoftver bármely változata. Az érintett által a weboldalon vásárolt szoftver licenc tárgya.


Az adatkezelés elsődleges alapjául szolgáló jogszabályok:

 • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (Általános adatvédelmi rendelet vagy GDPR) – jelen tájékoztatás annak 13. cikke alapján történik
 • 2011. évi CXII. törvény (Infotörvény) Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló
 • 2001 évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről („Eker törvény”)
 • 2008. évi XLVIII. tv. a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól
 • 1995. évi CXIX. tv. a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről

A TÁJÉKOZTATÓ CÉLJA, HATÁLYA

Az adatkezelő a jelen tájékoztató nyilvánosságra hozatalával tájékoztatja az érintetteket a személyes adatok kezelésével kapcsolatos általános információkról.

Ez a tájékoztató AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 rendelete (2016.április 27., angol rövidítéssel GDPR/General Data Protection Regulation, a továbbiakban: rendelet) szabályainak megfelelően biztosítja, hogy a szolgáltatásokat igénybe vevő természetes személyek az oldal valamennyi szolgáltatásának igénybevétele előtt megismerjék, milyen személyes adataikat kezelik, hogyan történik a személyes adataik kezelése, milyen kötelező adatvédelmi szabályok vonatkoznak jogviszonyukra, milyen adatkezelési gyakorlatot folytat a szolgáltató, milyen jogok állnak rendelkezésükre jogaik és érdekeik védelme érdekében, valamint, hogy adataikat milyen célból és hova továbbíthatják.

E rendeletet kell alkalmazni a személyes adatok részben vagy egészben automatizált módon történő kezelésére, valamint azoknak a személyes adatoknak a nem automatizált módon történő kezelésére, amelyek valamely nyilvántartási rendszer részét képezik, vagy amelyeket egy nyilvántartási rendszer részévé kívánnak tenni.

E rendeletet kell alkalmazni a személyes adatoknak az Unióban tevékenységi hellyel rendelkező adatkezelők vagy adatfeldolgozók tevékenységeivel összefüggésben végzett kezelésére, függetlenül attól, hogy az adatkezelés az Unió területén történik vagy nem. A személyes adatok Unión belüli szabad áramlása nem korlátozható vagy tiltható meg a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelmével összefüggő okokból.

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatokat védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az Adatkezelő Weboldalán linkek, utalások találhatók más szolgáltatók által fenntartott oldalakra (ideértve a bejelentkezési, megosztási lehetőségre mutató gombokat, logókat is), ahol az Adatkezelő semmilyen befolyással nem bír a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatra. Felhívjuk a Felhasználók figyelmét, hogy ha ilyen linkekre kattintanak, más szolgáltatók oldalaira kerülhetnek át. Ilyen esetekben javasoljuk, hogy mindenképpen olvassák el ezeknek az oldalaknak a használatára érvényes adatkezelési szabályokat. Jelen Adatkezelési Tájékoztató csak az Adatkezelő által üzemeltetett Weboldalra érvényes. Amennyiben bármilyen adatát a Felhasználó külső weboldalon módosítja, törli, az nem fogja érinteni az Adatkezelő általi adatkezelést, az ilyen módosításokat a Weboldalon is el kell végeznie.

Mikor és hol fogadhatja el az Adatkezelési Tájékoztatót

A felhasználó a regisztrációs eljárás részeként, az általunk, a felhasználónak küldött regisztrációt visszaigazoló emailben található 'Regisztráció megerősítése' gomb megnyomásával elfogadta, tartalmában megismerte és megértette a jelen Adatvédelmi Szabályzatot és az Általános Szerződési Feltételeket, mind a Weboldal használatára, mind a későbbi vásárlásra vonatkozóan. Erre az említett emailben is külön felhívjuk a felhasználó figyelmét. Az adatkezelési tájékoztató bárki számára regisztráció nélkül megtekinthető az AstroSky Weboldalán.


A KEZELT ADATOK KÖRE, CÉLJA, JOGALAPJA, MEGŐRZÉSÜKNEK IDŐTARTAMA, AZ ÉRINTETTEK KÖRE:

A Weboldal látogatása során kezelt adatok:

 • A kezelt adatok köre: a weboldalak látogatása során képződő műszaki paraméterek ( IP cím, látogatás dátuma;a meglátogatott weboldal címe)
 • A kezelt adatok célja: a felhasználók földrajzi eloszlásának monitorozása fejlesztési irányvonalak meghatározása céljából
 • Adatkezelés jogalapja: az látogató önkéntes hozzájárulása.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 • Az érintettek köre: a weboldalt használó valamennyi látogató.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

A regisztrációhoz kapcsolódó adatkezelés:

 • A kezelt adatok köre: az érintett e-mail címe, az érintett által kitalált egyedi felhasználó név, az érintett által megadott jelszó.
 • Az adatkezelés célja: A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb belépéskor nem kell ismét megadni). A regisztráció a vásárlás elengedhetetlen feltétele.
 • Adatkezelés jogalapja: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges; az érintett önkéntes hozzájárulása; illetve az Eker. tv. 13/A. § (3)bekezdése.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 • Az érintettek köre: a weboldalon regisztrált valamennyi érintett.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.
 • Az érintett a regisztrációs eljárás részeként, az adatkezelő által küldött, regisztrációt visszaigazoló emailben található 'Regisztráció megerősítése' gomb megnyomásával, vagy link felkeresésével kijelenti, hogy megismerte, tartalmában megértette és elfogadta a jelen Adatvédelmi Szabályzatot és az Általános Szerződési Feltételeket, mind a Weboldal használatára, mind a későbbi vásárlásra vonatkozóan. Erre az említett emailben is külön felhívjuk az érintett figyelmét. Amennyiben az érintett nem ért egyet a fentiekkel, ne használja a Weboldalt. Ha már elindította az érintett a regisztrációs folyamatot, akkor ne erősítse meg a regisztrációt az általunk küldött regisztrációs e-mail segítségével.

A megrendeléshez, vásárláshoz kapcsolódó adatkezelés:

 • A kezelt adatok köre: a megrendelt termék megnevezése; fizetési módja; név vagy cég esetében a cégnév; cég esetében az adószám; ország; irányítószám; település; cím (utca, házszám, stb); felhasználni kívánt akciós kód (ha van); a felhasználó külön hozzájárulása esetén a hozzávetőleges (országonként és területenként változó pontosságú) földrajzi pozíció;
 • Az adatkezelés célja: a Weboldalon történő vásárlási lehetőség biztosítása, a megrendelés által. Számlázás lehetővé tétele, megrendelés teljesítése. Szükséges a vásárló beazonosításához, a későbbi kapcsolatfelvételhez, illetve a díjbekérő számla és a számla kiállításához.
 • Adatkezelés jogalapja: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges; az érintett önkéntes hozzájárulása; illetve az Eker. tv. 13/A. § (3)bekezdése
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 • Az érintettek köre: a weboldalon tartózkodó, a termékre megrendelést leadó érintettek.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

Aktiváláshoz kapcsolódó adatkezelés, a termék szervere és a terméket futtató számítógép vonatkozásában egyaránt:

 • A kezelt adatok köre: a érintett beazonosításához szükséges adatok; műszaki hardver adatok; operációs rendszerre vonatkozó adatok.
 • A kezelt adatok célja: az érintett, terméket futtató számítógépének beazonosítása. A termék licenc használati jogosultságának ellenőrzése.
 • Adatkezelés jogalapja: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 • Az érintettek köre: a weboldalon regisztrált, a termék licencét megvásárló érintett.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

Használati jelentéshez kapcsolódó adatkezelés:

 • A kezelt adatok köre: a érintett beazonosításához szükséges adatok; műszaki hardver adatok; operációs rendszerre vonatkozó adatok.
 • A kezelt adatok célja: a termék használati statisztikák gyűjtése fejlesztési célból.
 • Adatkezelés jogalapja: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 • Az érintettek köre: a weboldalon regisztrált, a termék licencét megvásárló érintett.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

Hibajelentéshez kapcsolódó adatkezelés:

 • A kezelt adatok köre: a termékben vagy weboldalon keletkezett hibák (kivételek) részletes leírása.
 • A kezelt adatok célja: a keletkező hiba helyének meghatározása a termékben vagy weboldal kódjában.
 • Adatkezelés jogalapja: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 • Az érintettek köre: a weboldalon regisztrált, a termék licencét megvásárló érintett.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

Az érintett számítógép hardveréhez kapcsolódó adatkezelés:

 • A kezelt adatok köre: az érintett számítógépének hardverre vonatkozó adatai.
 • A kezelt adatok célja: az érintett, terméket futtató számítógépének beazonosítása.
 • Adatkezelés jogalapja: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 • Az érintettek köre: a weboldalon regisztrált, a termék licencét megvásárló érintett.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

A termék használata közbeni adatkezelés az érintett számítógépén (Ezen adatok kizárólagos kezelője a terméket használó érintett):

 • A kezelt adatok köre: A termék rendeltetésszerű használata közben keletkező, az érintett által önkéntesen és szabadon, az adatkezelőktől függetlenül felvitt adatok, amik kívül esnek az adatkezelők által kezelt adatok körén.
 • A kezelt adatok célja: A termék rendeltetésszerű használata.
 • Adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: kizárólag az érintett hatásköre.
 • Az érintettek köre: kizárólag a terméket használó érintett által meghatározva.
 • Adattovábbítás: kizárólag az érintett hatásköre.

Kapcsolattartáshoz kapcsolódó adatkezelés:

 • A kezelt adatok köre: név, postai cím, e-mail cím, illetve minden olyan adat, melyet az érintett önkéntesen ad meg.
 • A kezelt adatok célja: kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, műszaki,-informatikai támogatás biztosítása, panaszkezelés.
 • Adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása,illetve az Eker. tv. 13/A. § (3)bekezdése.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 • Az érintettek köre: Az Adatkezelővel telefonon/e-mailben/chaten,közösségi oldalon kapcsolatot tartó, vagy szerződéses jogviszonyban álló valamennyi érintett/látogató.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

A számlázáshoz kapcsolódó adatkezelés:

 • Kezelt adatok köre: a megrendelt termék megnevezése, fizetési módja, név vagy cég esetében a cégnév, cég esetében az adószám, ország, irányítószám, település, cím (utca, házszám, stb), felhasználni kívánt akciós kód (ha van).
 • A kezelt adatok célja: Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.
 • Az adatkezelés jogalapja: Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni (a naptári év végéig).
 • Az érintettek köre: az adatkezelő részére, a weboldalon rendelést leadó valamennyi érintett.
 • Adattovábbítás: Számlázz.hu (adatfeldolgozó).

Panaszkezeléshez kapcsolódó adatkezelések:

 • A kezelt adatok köre: név, postai cím, illetve minden olyan adat, melyet az érintett önkéntesen ad meg a kapcsolatfelvétel során.
 • A kezelt adatok célja: panaszkezelés.
 • Adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: a panaszlevelek megőrzésének ideje 5 év.
 • Az érintettek köre: Az adatkezelővel telefonon/e-mailben/chaten kapcsolatot létesítő,kifogással élő, panaszt tevő valamennyi érintett/látogató.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

Hírlevéllel kapcsolatos adatkezelések:

 • A kezelt adatok köre: minden olyan adat, amelyeket a felhasználó önkéntesen megad.
 • A kezelt adatok célja: hírlevél küldése; tájékoztatás szolgáltatásokról, programokról, akciókról.
 • Adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 • Az érintettek köre: a weboldalon regisztrált valamennyi érintett.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

Az érintett a felhasználói menü 'kérek hirlevelet' választógombnál tud leiratkozni a hírlevélről. Emellett az adatkezelőket email, chat formájában is keresheti, amennyiben nem szeretne a továbbiakban értesülni az Astrosky-al kapcsolatos hírekről. A hírlevélről való leiratkozással kizárólag az azzal kapcsolatos adatait nem használjuk fel a továbbiakban.

Tartózkodási hellyel kapcsolatos adatkezelés:

 • A kezelt adatok köre: A felhasználó vagy érintett geológiai pozíciója.
 • A kezelt adatok célja: a termék nyelvi és földrajzi területfüggő fejlesztési irányvonalak meghatározása
 • Adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig
 • Az érintettek köre: a weboldalt használó valamennyi látogató, érintett.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

Chat-tel kapcsolatos adatkezelések:

 • A kezelt adatok köre: a látogató vagy az érintett által a chat-ban leírt szöveg, csatolt fájl, illetve azonosító.
 • A kezelt adatok célja: műszaki-,informatikai támogatás biztosítása; segítségnyújtás.
 • Adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása. A GDPR 6. cikk (1) a) pontja.
 • A kezelt adatok megőrzésének időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 • Az érintettek köre: Az adatkezelővel chaten kapcsolatot tartó, vagy szerződéses jogviszonyban álló valamennyi látogató/érintett.
 • Adattovábbítás: kizárólag hatósági megkeresés alapján.

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás, és adatkezelés

Mi az a cookie, és miért használjuk?

A cookie (süti) betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el és az érintett számítógépén tárol. A webhelyek cookie-kat (sütiket) használnak, hogy böngészési élményét kényelmesebbé és személyesebbé tegyék. A sütik hasznos információkat tárolnak az Ön számítógépén, hogy segítsenek javítani webhelyünk hatékonyságát és relevanciáját az Ön számára. Bizonyos esetekben elengedhetetlenek a webhely megfelelő működéséhez. A cookie-k egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k működési időtartamát az egyes cookie-k vonatkozó leírása tartalmazza. Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja: a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:
 • ASP.NET_SessionId cookie: Az érintett munkamenetének azonosítására szolgál a szerver oldalon. A böngésző bezárásával, vagy az üresjárati időtartam lejártával törlődik. Jellemzően 20 perc törlődik amennyiben a felhasználó inaktív a weboldalon.
 • ASWA_LocationRequestMessage: Eltárolja, hogy az érintett szeretné-e letiltani az ő geolokációs pozíciójának megismerésének engedélyezésére irányuló kérdést, abban az esetben ha még nem engedélyezte azt. Állandó cookie, csak a böngészési adatok érintett általi szándékos törlésénél törlődik.
 • ASWA_AcceptedCookie: A cookie-k használatának elfogadását tárolja. Állandó cookie, csak a böngészési adatok érintett általi szándékos törlésénél törlődik.
A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Google Analytics: A Weboldal látogatottsági adatait a Google, Inc. („Google”) által nyújtott Google Analitika („Google Analytics”) webanalitikai szolgáltatás igénybevételével méri az Adatkezelő. A Google Analytics főleg belső cookie-k alapján állít össze jelentést a Google Analytics-ügyfelek webhelyein tapasztalt felhasználói interakciókról. A Google Analytics Hirdetési funkciói a Google-hirdetési cookie-k segítségével aktiválhatók– például a remarketing – a Google Display Hálózat olyan termékeire vonatkozóan, mint például az AdWords. Minden számítógép és eszköz, amely az internethez kapcsolódik, egyedi számot kap, ezt nevezzük IP-címnek (internetprotokoll-cím). Az ilyen számokat országok szerinti blokkokban osztják ki, egy IP-cím gyakran felhasználható annak az országnak, államnak/megyének és városnak az azonosítására, ahonnan a számítógép az internetre kapcsolódik. Mivel az internet működési elve miatt a webhelyek IP-címeket használnak, ezért a webhelyek tulajdonosai megismerhetik felhasználóik IP-címét még abban az esetben is, ha nem használják a Google Analytics szolgáltatást. A Google Analytics azonban csak azért gyűjti a webhely felhasználóinak az IP-címét, hogy megóvja a szolgáltatás biztonságát, illetve hogy a webhelytulajdonosok képet alkothassanak arról, hogy látogatóik a világ mely tájáról érkeznek (ezt „IP szerinti földrajzihely-meghatározásnak” is nevezik). A Google az adatokat a hagyományos fájlrendszerek vagy adatbázisok helyett teljesítményre optimalizált, kódolt formátumban tárolja. Az adatokat a hozzáférés megnehezítése és a redundancia miatt több fizikai és logikai köteten osztja el, hogy így elejét vegye az adatokkal való visszaélésnek. A Google alkalmazásai több helyre elosztott környezetben futnak. Az egyes ügyfelek adatait nem egyetlen gépen vagy gépcsoporton elkülönítve tartja, hanem a Google összes ügyfelének adatait (ügyfelek, vállalkozások, sőt a Google saját adatait) vegyesen, a Google számos homogén gépéből álló és a Google adatközpontjaiban elhelyezett, megosztott infrastruktúrában szétosztva tárolja. A Google adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: https://policies.google.com/privacy?hl=hu Lehetősége van arra is, hogy leiratkozzon a Google Analytics nyomon követéséről a jövőben, amennyiben letölti a Google Analytics Opt-out Browser Addon alkalmazást és azt telepíti a jelenlegi böngészőjéhez: tools.google.com/dlpage/gaoptout. Bővebben: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu

Google hirdetési cookie-k A Google cookie-kat használ a partnereinek webhelyén megjelenő hirdetések megjelenítésének támogatására, például a Google-hirdetéseket megjelenítő vagy a Google által jóváhagyott hirdetési hálózatokban részt vevő webhelyek hirdetéseinél. Amikor a felhasználó felkeresi egy Google-partner webhelyét, a végfelhasználó böngészőjébe cookie töltődhet le.
Adatvédelmi irányelvek: Külső szolgáltatók, amilyen a Google, cookie-k használatával jelenítenek meg hirdetéseket, a felhasználónak a webhelyét vagy más webhelyeket érintő korábbi látogatásai alapján. A Google által használt hirdetési cookie-k lehetővé teszik, hogy a Google és partnerei a hirdetéseket az Ön webhelyén és az internet egyéb webhelyein tett látogatásaik alapján jelenítsék meg a felhasználók számára. A felhasználók leiratkozhatnak a személyre szabott hirdetésekről a Hirdetésbeállítások oldal felkeresésével. A www.aboutads.info oldalon leiratkozhatnak arról, hogy a személyre szabott hirdetésekhez a külső szolgáltatók cookie-kat használhassanak.

Közösségi (Facebook) oldalak

<%--A Weboldalon beépülve, Facebook információs panel nyújt tájékoztatást a weboldallal hasonló témájú Facebook oldalon (https://www.facebook.com/astroskyhun/) történt kedvelésekről és rámutató linket is tartalmaz.--%> A weboldal linket tartalmaz a hasonló témájú Facebook weboldalra (https://www.facebook.com/astroskyhun/). A Facebook oldalára történő átugrásnál a Facebook adatvédelmi szabályzata érvényes.

Facebook Inc.

Székhely: 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA, telefon: +1 650-543-4800
Web: https://hu-hu.facebook.com
Tevékenység: online marketing szolgáltatás, közösségi média szolgáltatás, digitális hirdetések;

Facebook vonatkozó szabályzatai és tájékoztatói az alábbi linkeken érhetők el:

További adatkezelések

Az e tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről, céljukról, illetve az alábbi információkról az adat felvételekor adunk tájékoztatást:

 • a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;
 • azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az érintettre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;
 • hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást az érintett bármikor visszavonhatja,
 • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
 • arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az érintett köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
 • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg. Amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül az érintettnek hozzá is kell járulnia.

A személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

A személyes adatok:
 1. a) kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni
 2. b) gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon;
 3. c)az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);
 4. d) pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük;
 5. e) tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé;
 6. f) kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).
Az adatkezelő felelős ezeknek az elveknek a megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”). Az adatkezelés jogszerűsége:A személyes adatok kezelése kizárólag akkor és annyiban jogszerű,ha:
 • az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez vagy
 • az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges vagy
 • az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges

Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely érintett e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. Amennyiben az érintett a szolgáltatás igénybevételéhez a hírlevélre történő feliratkozás során harmadik fél adatait adta meg, vagy a weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, az Adatkezelő jogosult az érintettel szembeni kártérítés érvényesítésére.

Az adatkezelés biztonsága:

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozó a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja, ideértve, többek között, adott esetben:

 • a személyes adatok álnevesítését és titkosítását;
 • a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét;
 • fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani;
 • az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást.

A kezelt adatokat úgy kell tárolni, hogy azokhoz illetéktelenek ne férhessenek hozzá. Papír alapú adathordozók esetében a fizikai tárolás, irattárazás rendjének kialakításával, elektronikus formában kezelt adatok esetén központi jogosultságkezelő rendszer alkalmazásával. Az adatok informatikai módszerrel történő tárolási módját úgy kell megválasztani, hogy azok törlése – az esetleg eltérő törlési határidőre is tekintettel – az adattörlési határidő lejártakor, illetve ha az egyéb okból szükséges, elvégezhető legyen. A törlésnek visszaállíthatatlannak kell lennie. A papír alapú adathordozókat iratmegsemmisítő segítségével, vagy külső, iratmegsemmisítésre szakosodott szervezet igénybevételével kell a személyes adatoktól megfosztani. Elektronikus adathordozók esetében az elektronikus adathordozók selejtezésére vonatkozó szabályok szerint kell gondoskodni a fizikai megsemmisítésről, illetve szükség szerint előzetesen az adatoknak a biztonságos és visszaállíthatatlan törléséről. Az Adatkezelő az alábbi konkrét adatbiztonsági intézkedéseket teszi:

A papír alapon kezelt személyes adatok biztonsága érdekében a Szolgáltató az alábbi intézkedéseket alkalmazza (fizikai védelem): A dokumentumokat biztonságos, jól zárható száraz helyiségben helyezni el. A személyes adatokat csak az arra jogosult személyek ismerhetik meg, azokhoz harmadik személyek nem férhetnek hozzá. A Szolgáltató adatkezelést végző munkatársa a munkavégzése során csak úgy hagyhatja el azt a helyiséget, ahol adatkezelés folyik, hogy a rá bízott adathordozókat elzárja, vagy az adott helyiséget bezárja. Amennyiben a papíralapon kezelt személyes adatok digitalizálására kerül sor, akkor a digitálisan tárolt dokumentumokra irányadó szabályokat kell alkalmazni.

Az adatkezelő 3. féltől nem szerez be adatokat, illetve nem is továbbít!

A hozzájárulás feltételei az adatkezeléshez:
 • Ha az adatkezelés hozzájáruláson alapul, az adatkezelőnek képesnek kell lennie annak igazolására, hogy az érintett személyes adatainak kezeléséhez hozzájárult.
 • Ha az érintett hozzájárulását olyan írásbeli nyilatkozat keretében adja meg, amely más ügyekre is vonatkozik, a hozzájárulás iránti kérelmet ezektől a más ügyektől egyértelműen megkülönböztethető módon kell előadni, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világos és egyszerű nyelvezettel. Az érintett hozzájárulását tartalmazó ilyen nyilatkozat bármely olyan része, amely sérti e rendeletet, kötelező erővel nem bír.
 • Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás megadása előtt az érintettet erről tájékoztatni kell. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.
 • Annak megállapítása során, hogy a hozzájárulás önkéntes-e, a lehető legnagyobb mértékben figyelembe kell venni azt a tényt, egyebek mellett, hogy a szerződés teljesítésének – beleértve a szolgáltatások nyújtását is – feltételéül szabták-e az olyan személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulást, amelyek nem szükségesek a szerződés teljesítéséhez.

A büntetőjogi felelősség megállapítására vonatkozó határozatokra és a bűncselekményekre vonatkozó személyes adatok kezelése: A büntetőjogi felelősség megállapítására vonatkozó határozatokra és a bűncselekményekre, illetve a kapcsolódó biztonsági intézkedésekre vonatkozó személyes adatok alapján történő kezelésére kizárólag abban az esetben kerülhet sor, ha az közhatalmi szerv adatkezelésében történik, vagy ha az adatkezelést az érintett jogai és szabadságai tekintetében megfelelő garanciákat nyújtó uniós vagy tagállami jog lehetővé teszi. A büntetőjogi felelősség megállapítására vonatkozó határozatok teljes körű nyilvántartása csak közhatalmi szerv által végzett adatkezelés keretében történhet. Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más törvényben felhatalmazott szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt. A hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Gyermekkorúakra, kiskorúakra, fiatalkorúakra, és cselekvőképességében korlátozott személyekre vonatkozó speciális rendelkezések: A Weboldal szolgáltatásait nem használhatják, megrendelést nem adhatnak le, szülői felügyeletet gyakorló személy vagy törvényes képviselő (általában szülő) belegyezése vagy hozzájárulása esetén sem, illetve a jelen Adatkezelési Tájékoztatót sem fogadhatják el.

Az adatkezelés során az érintettet megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül az érintettet a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:
 • Átlátható tájékoztatás, kommunikáció jogainak gyakorlására.
 • Személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés.
 • Helyesbítéshez való jog.
 • Törléshez való jog.
 • Adatkezelés korlátozása.
 • Az adatok helyesbítéséhez, törléséhez, korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség.
 • Hordozhatósághoz való jog.
 • Tiltakozáshoz való jog.
 • Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben.
 • A hozzájárulás visszavonásának joga.

Átlátható tájékoztatás: Az adatkezelő az érintett részére minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújt. Az információkat írásban vagy más módon – ideértve adott esetben az elektronikus utat is – kell megadni. Az érintett kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolták az érintett személyazonosságát.
Amennyiben az érintett a jogaival élni kíván, az az érintett azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek az érintettel szükségszerűen kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel az érintettről).
Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.
Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával. Az információkat, a tájékoztatást és intézkedést díjmentesen kell biztosítani.

Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre:

 • ésszerű összegű díjat számíthat fel, vagy
 • megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést. A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása az adatkezelőt terheli.

Ha az adatkezelőnek megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

Személyes adatokhoz való hozzáférés:

Az adatkezelő a személyes adatok megszerzésének időpontjában az érintett rendelkezésére bocsátja az adatvédelmi tájékoztatót.

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

 • a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és
 • a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:
 • az adatkezelés céljai és jogalapja;
 • Az adatkezelők kiléte és elérhetőségei
 • az érintettről kezelt személyes adatok kategóriái;
 • információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat az Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;
 • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
 • az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől a magára vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
 • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
 • ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információról;

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén az Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést az Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az érintett azonosítását követően emailben juttatja el a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja a magáról kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni. Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Helyesbítéshez való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. A tévesen szereplő adat helyesbítése előtt az adatkezelő megvizsgálhatja az érintett adatok valóságosságát, illetve pontosságát.

Törléshez - elfeledtetéshez való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az érintettre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

 • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat az Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;
 • az érintett visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 • az érintett tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,
 • a személyes adatokat az Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,
 • a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az érintettről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

 • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
 • a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
 • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha az Adatkezelőnek az érintett felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

Adatkezelés korlátozásához való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

 • Az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;
 • az adatkezelés jogellenes, de az érintett ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért, mert az érintett számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
 • Az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja az érintettet.

A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség. Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel.

Hordozhatósághoz való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Tiltakozáshoz való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az érintettre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők. Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

Profilalkotás: A rendelet nem csak az automatizált adatfeldolgozással, profilalkotással összefüggő döntéseket szabályozza, hanem már a profilozással kapcsolatos adatok gyűjtésének is kereteket ad.

A profilalkotás ismérvei:

 • automatizált adatfeldolgozás;
 • melyet személyes adatokon végeznek;
 • az egyén személyes jellemzőinek értékelése céljából.

A profilozást gyakran használják egyénekkel kapcsolatos előrejelzések készítésére, következtetések levonására. A profilalkotás egy adott személy (vagy egyének csoportja) jellemzőinek és viselkedési mintáinak elemzése annak érdekében, hogy azokat egy bizonyos kategóriába besorolják, beskatulyázzák, vagy csoportot, előrejelzéseket vagy értékeléseket készítsen.

Automatizált döntéshozatal:

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely az érintettre nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben az Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

 • az érintett és az Adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
 • meghozatalát az Adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
 • az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről. Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

 • az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
 • az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
 • a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását.

Adatvédelmi incidens bejelentése a felügyeleti hatóságnak:

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is. Az adatfeldolgozó az adatvédelmi incidenst, az arról való tudomásszerzését követően indokolatlan késedelem nélkül bejelenti az adatkezelőnek.

Az említett bejelentésben legalább:

 1. ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, beleértve – ha lehetséges – az érintettek kategóriáit és hozzávetőleges számát, valamint az incidenssel érintett adatok kategóriáit és hozzávetőleges számát;
 2. közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit;
 3. ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket;
 4. ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Ha és amennyiben nem lehetséges az információkat egyidejűleg közölni, azok további indokolatlan késedelem nélkül később részletekben is közölhetők.

Az adatkezelő nyilvántartja az adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslására tett intézkedéseket. E nyilvántartás lehetővé teszi, hogy a felügyeleti hatóság ellenőrizze az e cikk követelményeinek való megfelelést.

Ügyfélkapcsolatok:

Amennyiben a szolgáltatásaink igénybevétele során kérdés merülne fel, esetleg problémája lenne az érintettnek, a honlapon megadott módokon (, e-mail, közösségi oldalak,chat stb.) kapcsolatba léphet az Adatkezelővel. Javasoljuk, hogy az érintett a hatósági, illetve a bírósági jogorvoslati lehetőségek igénybevétele előtt az adatkezeléssel kapcsolatos kérdésével, észrevételével vagy panaszával forduljon az Adatkezelőkhöz a fenti elérhetőségek valamelyikén.

Panasztételi lehetőség:

Amennyiben az érintett szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon, az érintettek előzetes értesítése mellett, egyoldalúan a honlapján keresztül módosítsa. A módosítás előtt tájékoztatja az érintettet a módosításról úgy, hogy hirdetmény formájában a weboldalon közzéteszi a módosított Adatkezelési Tájékoztatót, legkésőbb annak hatálybalépése előtti ötödik (5.) napon. A módosítások az hirdetményben megjelölt napon lépnek hatályba az érintettel szemben, kivéve, ha a módosítások ellen az érintett tiltakozik. Az érintett a honlap vagy termék használatával, ún. ráutaló magatartással elfogadja a módosított szabályzatban foglaltakat. Ha az adatkezelő új adatkezelést, vagy a személyes adatokon további adatkezelést kíván végezni, amely érinti az adatkezelés célját és jogalapját, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatnia kell az adatkezelés változásában az érintettet erről az eltérő adatkezelésről, és minden releváns kiegészítő információról, kivéve ha az érintett már rendelkezik az információkkal.

Az adatkezelési tájékoztató mindenki számára, regisztráció nélkül megtekinthető az AstroSky Weboldalán.


Tájékoztatás és megállapodás közös adatkezelésről

Tájékoztató Gombos Zsolt (3572 Sajólád, Dózsa Gy. út 57/a; Adószám: 57504809151) adatkezelő, és Nyáry Géza (2000 Szentendre, Füzes park 2.; Adószám: 42236179-1-33) adatkezelő, mint közös adatkezelők, a továbbiakban együttesen, mint adatkezelők között kötött közös adatkezelésről szóló megállapodás lényegéről az Általános Adatvédelmi Rendelet (a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló (EU) 2016/679 európai parlamenti és tanácsi rendelet) 26. cikkének megfelelően.

 1. A fenti adatkezelők az AstroSky webáruházban kötendő elektronikus szerződések teljesítése céljából kezelik az érintettek személyes adatait, és közösen határozzák meg az adatkezelés céljait és eszközeit.
 2. Az adatkezelés általában olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.
 3. Az adatkezelők által végzett adatkezelési tevékenység különösen az érintett által önkéntesen megadott személyes adatok gyűjtése, az adatkezelési tájékoztatónak megfelelően, bizonyos esetekben az érintett hozzájárulásának beszerzése, a gyűjtött személyes adatok rögzítése, tárolása, felhasználása a fenti adatkezelési célok érdekében.
 4. Az adatkezeléssel érintett személyek a Weboldalt látogató, regisztráló, vagy vásárló felhasználók.
 5. A kezelt adatok kategóriái a Weboldalon megadott személyes adatok, az Adatkezelési tájékoztató szerint.
 6. Felek az érintettek személyes adatait:
  • Az érintett törlési kérelméig
  • vagy a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig kezeli.
  • A számviteli bizonylatok esetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket a személyes adatokat.
  • Az érintett szerződéses adatai a polgárjogi elévülési idő leteltével törölhetők az érintett törlési kérelme alapján.
 7. Az érintettek bármelyik adatkezelő vonatkozásában és bármelyik adatkezelővel szemben gyakorolhatják az Általános Adatvédelmi Rendelet szerinti jogaikat.
 8. Felek kijelentik, hogy a GDPR-ban említett információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatosan egyformák a feladataik és a felelősségük, ezért közös Adatkezelési tájékoztatót készítettek.

Collapse/Expand
Vásárlói tájékoztató (ÁSZF)

Vásárlói tájékoztató és Általános Szerződési Feltételek

Termék megnevezése:

AstroSky Asztrológiai Rendszer (számítógépes szoftver, továbbiakban a Termék vagy Szoftver). A szoftver interneten keresztül elektronikusan tölthető le az astrosky.eu Weboldalról (továbbiakban a Weboldal). A Termék fizikai adathordozón nem elérhető.

A Termék eladói és tulajdonosai (vagy más néven üzemeltetők):

Neve: NYÁRY GÉZA EV
Székhely és postacím: 2000, Szentendre Füzes park 2.
Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma: 04576250
Adószám: 42236179-1-33
Honlap: https://astrosky.eu/
Email: info@astrosky.eu

Neve: GOMBOS ZSOLT EV
Székhely és postacím: 3572 Sajólád, Dózsa Gy. út 57/a
Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma: 56141052
Adószám: 57504809-1-51
Honlap: https://astrosky.eu/
Email: info@astrosky.eu

A termék vagy szoftver: AstroSky asztrológiai rendszer szoftver bármely változata. Az felhasználó által a weboldalon vásárolt szoftver licenc tárgya.

1. A weblap használata:

Az AstroSky Weboldal használata: Vásárlás a Weblapon, Teljes és Demo verzió letöltése, egyéb letöltések, és a weboldal egyéb szolgáltatásainak használata csak a Weboldalon regisztrált felhasználók számára elérhetőek.

A regisztráció menete: Szükséges megadni a felhasználói nevet, a felhasználó valós e-mail címét, és egy, a felhasználó által kitalált biztonságos jelszót. A jelszót a rendszerünk kódoltan, visszafejthetetlen formában tárolja. Amennyiben az adatok megfelelnek a formai követelményeknek, a megadott e-mail címre regisztrációs levelet küldünk. A levélben található 'Regisztráció megerősítése' webcím link segítségével véglegesíthető a regisztráció, ami egyben az Adatkezelési Szabályzat, és jelen Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti. Erre a levélben is külön felhívjuk a felhasználó figyelmét. A levélben található 'Regisztráció megerősítése' webcím link felkeresése után a felhasználó bejelentkezhet a Weboldalon és használhatja annak szolgáltatásait.

A regisztráció törlése: A felhasználó írásban (emailben) kérheti regisztrált fiókja megszüntetését, adatai törlését. Ebben az esetben később már nem tudjuk beazonosítani a felhasználót, így korábbi tevékenysége (előfizetése, vásárlásai, megrendelése, stb), vagyis minden, a felhasználó identitásához kötött adat törlés miatt elérhetetlenné válik. Törlés után a fiók már nem használható, visszaállítása nem lehetséges, és a fiók e-mail címével új regisztráció már nem hajtható végre. A felhasználói fiók törlése után a megvásárolt szoftver letöltését, terméktámogatását a beazonosítás hiánya miatt nem áll módunkban biztosítani.

2. Vásárlás előtt:

Az eladásra kínált Termék, vagyis az AstroSky asztrológiai rendszer szoftver licence képezi az eladók és a vásárlók közötti szerződés tárgyát. A termék Demo változata ingyenesen letölthető és kipróbálható. A Demo változat műszaki-technikai vonatkozásában megegyezik a teljes verzióval, ezért a terméket csak akkor rendelje meg ha a demót kipróbálta és az hibamentesen működik az Ön számítógépén. A vásárolni kívánt Termék részletes jellemzőit és tulajdonságait megtalálja a Termék Felhasználói leírásában, a terméket ismertető kép galériában, valamint a termékről készült videókban. Ezen ismertetők elérhetőek a termék weboldalán. Kérjük, hogy a Termék leírását figyelmesen olvassa el, és ha kérdése merülne fel, keressen minket a megadott fenti e-mail címen. Csak abban az esetben rendelje meg a Szoftvert, ha a Demo változatot kipróbálta és kifogástalanul, megelégedésével működik az Ön számítógépén! Kérjük, a Demo változat telepítsése közben látható ablakban figyelmesen olvassa el a Licenc szerződést, amely részletesen tartalmazza a Szoftver használatának feltételeit, és csak abban az esetben használja a Szoftvert, ha ezt megismerte és elfogadta!

- A DEMO (bemutató) verzió ingyenesen letölthető, és korlátlan ideig használható személyes célokra. Ideális hobbi célokra, és azoknak a felhasználóknak, akik most ismerkednek az asztrológia világával. Tartalmaz minden alapvető funkciót, és lehetőséget nyújt ingyenesen kipróbálni az AstroSky-t, a későbbi FULL (teljes) verziót vásárlók számára. Az általa készült grafika, és számítások nem publikálhatóak, és közönség előtt nem bemutathatóak. A Demo verzió nem használható munka célokra, vagyis gazdasági, és haszonszerzési tevékenység nem folytatható a használatával.

- A FULL (teljes) verzió tartalmaz minden profi funkciót és 3D-s eszközt, korlátozásoktól mentesen. A teljes verziót ajánljuk az asztrológiával komoly szinten foglalkozók számára, tanítási, tanulási, és munka célokra. A Full verziós szoftver által előállított dokumentumok (grafikák, táblázatok, kiszámított értékek, stb) részben vagy egészben, de kizárólag változtatás nélkül, forrás megjelöléssel (az AstroSky program neve és webcíme) publikálhatóak és bemutathatóak közönség előtt is, továbbá gazdasági és haszonszerzési célokra felhasználhatóak.

A weboldalon történő vásárlásánál a termékhez tartozó szoftver licencet vásárolhatja meg (azaz a Termék használati jogát), nem magát a Terméket. A Termék szerzői jogait, és tulajdon jogait mindig a Termék tulajdonosai, azaz a Termék eladójaként is meghatározott Nyáry Géza és Gombos Zsolt birtokolják. A használati jogot tovább értékesíteni, kölcsön adni, átruházni, vagy elajándékozni nem lehet. A Termék szoftver kódját kielemezni, visszafejteni, vagy azon változtatni, a kódot akár részleteiben egyéb célra felhasználni tilos. A megvásárolt Termék szoftver kódját a vásárló más személlyel nem oszthatja meg, és nyilvánosan nem teheti elérhetővé semmilyen formában. Szoftver lopás, szoftver hamisítás, a szoftver kódjának megváltoztatása, a szoftverhez való illetéktelen hozzáférés, jogosulatlan használat, a szoftver kódjának nyilvános közzététele, nem rendeltetés szerű használata, vagy ezeknek megalapozott gyanújának esetén, a Termék tulajdonosainak jogában áll feljelentést tenni az ügyben illetékes hatósági szerveknél, és a rendelkezésére álló személyes és technikai adatokat átadni az illetékes szerveknek. Az AstroSky szoftver licence kizárólag a termék vásárlójaként regisztrált felhasználónak, azaz a szoftver licenc jogos tulajdonosának, a saját használatú számítógépén engedi meg a termék használatát. Az Általános Szerződési Feltételek megszegésének minősül, ha a terméket nem a jogos tulajdonosa használja. Ebben az esetben a termék, és a hozzá kapcsolódó weboldal használata a továbbiakban korlátozható.

Adatvesztés esetén: a felhasználó számítógépén, a szoftver által kezelt adatok körében történt bármilyen adatvesztéssel, vagy adatsérüléssel járó incidens esetén, annak körülményeinek az üzemeltetők általi ellenőrizhetetlen mivolta miatt, a szoftver tulajdonosai semmilyen módon nem vállalnak felelősséget. Szerver oldali adatvesztés esetén az üzemeltetők csak a saját hibájukból adódó incidens esetén vállalnak felelősséget az adatokért. Nem az üzemeltetők által készített szoftverek hibájából, vagy az általánosan ismert módszerektől eltérő, és aránytalanul nagy hatékonyságú rosszindulatú hekkertámadás esetén, vagy vis major esetén, vagy a tárhelyszolgáltató hibájából adódó, vagy külső, előre nem látható és tervezhető eset miatt fellépő károkért az üzemeltető nem vállal felelősséget.

A felhasználó számítógépén, rosszindulatú számítógépes programok (számítógépes vírusok) által okozott károkért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal, még akkor sem, ha az közvetlenül összefüggésbe hozható a felhasználó számítógépén lévő termékkel, vagy annak telepítésének és használatának az üzemeltetők által meghatározott menetével. Ugyanakkor az üzemeltető garantálja, hogy a weboldaláról letöltött szoftver kódja mentes minden rosszindulatú számítógépes vírustól. Ennek érdekében az üzemeltető a letölthető állományokat ellenőrzi minden, az állományok közzétételének időpontjáig ismert és általánosan használt, világszinten piacvezető víruskereső programmal. A weboldalról letöltött fájlok eredetiségének ellenőrizhetősége érdekében az üzemeltető közzé teszi a fájlok MD5 hash értékét. A letöltött fájlok eredetisége azt jelenti, hogy a fájlok tartalma pontosan egyezik az üzemeltető által közzétett fájlokkal. A felhasználó által elvégezhető eredetiségi ellenőrzési eljárás általános menete nem tartozik ezen szerződés kereteibe. A letöltött fájlok eredetiségi ellenőrzésének végrehajtásáról és az eljárás menetének megismeréséről a felhasználónak feladata gondoskodni.

Az üzemeltető weboldala kódjainak, fájlainak, vagy adatbázisainak külső rosszindulatú feltörése vagy módosítása miatt fellépő károkért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal.

Az üzemeltető vállalja, hogy minden tőle elvárható intézkedést megtesz a normális üzemállapot fenntartásáért, magas rendelkezésre állás biztosításáért, a weboldala, és annak fájljainak, adatbázisainak védelméért, a felhasználóik biztonságáért, a felhasználói adatok védelméért, a termék hibamentes működéséért, és a kártékony szoftverek elleni védelemért.

3. Rendelés módja, menete:

A megrendelés feladása az https://astrosky.eu/ oldalon a 'Termék' menüponton keresztül történik. A 'Vásárlás' gombra kattintva egy űrlap kitöltése szükséges, ahol a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező a rendelés sikeres feladásához. A 'Tovább' gomb megnyomásával összesítjük a rendelést, figyelembe véve az esetlegesen megadott akciós kód által biztosított kedvezményt. A lap alján lévő 'Kifizetem' gombra kattintva azonnal elkészítjük a megrendelőben megadott adatok alapján a díjbekérő számlát. A díjbekérő számla a Weboldalon azonnal látható. A vásárló ezt emailban is megkapja, egyéb tájékoztató jellegű információkkal együtt. Ezzel a megrendelő az AstroSky vásárlójává válik. Ha elírás történt a megrendelés során, a vásárlónak azt jeleznie kell felénk. Kérjük, a info@astrosky.eu címre írt levélben ezt mihamarabb tegye meg. A megrendelés során hibásan megadott adatok javítására a honlapon keresztül nincs lehetőség. A vételár kiegyenlítése után - amikor az a díjbekérő számlában rögzített bankszámlaszámon jóváírásra kerül - küldjük email-ben a végleges számlát. Ekkor a vásárló aktiválhatja és használhatja a megvásárolt verziójú program Full (teljes) változatát.

A honlapon keresztül leadott megrendelés írásos rendelésnek minősül, amely fizetési kötelezettséget von maga után!

A megrendeléseket és az azokhoz fűződő számlákat cégünk a belső ügyviteli rendszerében iktatja és lehetővé teszi az anyagok utólagos hozzáférhetőségét. A birtokunkba jutott, a Megrendelő azonosításához szükséges adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag a rendelés teljesítéséhez használjuk fel, és semmilyen formában nem adjuk tovább harmadik félnek.
A megrendelés előtt a program Demo (bemutató) változata az https://astrosky.eu/ oldalról letölthető, melynek néhány funkciója nem engedélyezett (lásd AstroSky Termék / felhasználói leírás 2.1 pont), de minőségben, pontosságban és használhatóságban - a letiltott funkciókat kivéve - teljes egészében megfelel a full változatnak.

4. Fizetési- és szállítási információk:

A vásárlót a Termék vételárán felül egyéb kötelező költség nem terheli. A Termék jelenleg banki átutalással vásárolható meg.

Banki átutalás: A rendelés után emailben kapott információk alapján a teljes vételárat banki átutalással, illetve bármely bankban vagy postán számlánkra történő befizetéssel rendezheti.

5. A Termék elérhetősége, telepítése és aktiválása:

A Termék aktuális Demo (bemutató) verziója a felhasználó regisztrációja után a Termék oldalról tölthető le interneten keresztül elektronikusan a Weboldalunkról. A Full (teljes) verzió telepítő készletének internetes elektronikus letöltését, csak a vásárlás összegének teljes kiegyenlítése után, a Weboldalunkon a regisztrált felhasználói fiókon keresztül tesszük elérhetővé. A megvásárolt program telepítő készletét a vásárlás időpontjától kezdődően 24 hónapig biztosítjuk a vásárló részére. Ezt meghaladó időn túl a vásárlónak kell gondoskodnia a telepítő készlet elektronikus, vagy adathordozón történő tárolásáról. A letöltés, majd az ezt követő szoftver telepítés a felhasználó feladata.
A Termék aktivációja: az a folyamat, amikor a felhasználó az általa meghatározott számítógépen telepíti az AstroSky programot, majd a program indítása után az AstroSky aktivációja című ablakban megadja a Weboldalunkon regisztrált e-mail címét és jelszavát. Ekkor a Termék használati jogát a megadott felhasználóhoz és az aktivációt végrehajtó számítógép hardver elemeihez kötjük. A Termék csak az aktiváció végrehajtása után használható. A Termék csak az aktivációt végrehajtó számítógépen használható. A Termék aktiválására a vásárlástól számított 3 hónapig van lehetőség. Ez alatt az idő alatt a Termék bármikor aktiválható. A termék aktiválásának tényéről, és annak adatairól, az aktivációs folyamatban beazonosított felhasználó minden esetben értesítést kap a regisztrált e-mail címére. Amennyiben minden adatot rendben talált az értesítő levélben, akkor nincs további teendője. Abban az esetben, ha nem a beazonosított és kiértesített felhasználó aktiválta a terméket (esetleg szoftverlopás áldozata lett), hibásak az aktiválás adatai, vagy gondja van az aktivált termékkel, akkor azt minden esetben jeleznie kell az üzemeltetőnek. Amennyiben nem érkezik visszajelzés az üzemeltetők felé, akkor a beazonosított és kiértesített felhasználó elismeri, hogy Ö hajtotta végre a termék aktivációját. A Termék mindenkori, akár ingyenes, vagy akár díjköteles online szolgáltatásai csak a vásárlóink részére érhetőek el. A Demo (bemutató) verziót használóknak az esetleges online szolgáltatások nem elérhetők.

6. Elállás joga:

A vásárló a vásárlástól számított 3 hónapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, amennyiben az elállás tényét a vásárlástól számított 3 hónapon belül írásban jelzi és még nem aktiválta a Terméket. Amennyiben a vásárló a Termék aktivációját végrehajtotta, már nem érvényesítheti az elállástól való jogát. Az aktivációs folyamatot a AstroSky Termék / felhasználói leírás 2.2 pontjában írjuk le. Az aktiválás tényét a rendszerünk rögzíti, valamint aktiváláskor emailt küld a Felhasználó részére. Ha a felhasználó már aktiválta a Terméket, vagy letelt a vásárlástól számított 3 hónap, akkor a Termék vételárának visszatérítésére már nincs lehetőség!

Az elállási igényt csak írásban tudjuk elfogadni (e-mail vagy postai küldemény).

7. Panaszkezelés:

Minden vásárlóval szemben törekszünk a maximális együttműködésre és elégedettségre, de ha ez mégsem sikerül, akkor munkaidőben írásos formában e-mailben/postai levélben kifogással élhet. Minden panaszt részletesen kivizsgálunk és írásos formában értesítjük álláspontunkról a panaszost a beérkezéstől számított 14 naptári napon belül.
A vásárlónak lehetősége van békéltető testülethez fordulni. Az eladó területi illetékes békéltető testület neve és postai címe az alábbi: Pest Megyei Békéltető Testület, 1363 Budapest, Pf.:81

8. Vevőszolgálat:

Munkanapokon 9 és 17 óra között vevőszolgálatot tartunk fenn az info@astrosky.eu e-mail címen. A felhasználói adatok tekintetében a mindenkori, érvényes GDPR szabályzátunknak megfelelő módon járunk el. A Demo verzióhoz nem tartozik Terméktámogatás. A vásárlóink részére a Terméktámogatási időszak 12 hónap. Ezen időn belül a program telepítésével, használatával esetleges hibáival kapcsolatban felmerülő technikai (nem asztrológiai fogalmak tisztázásával kapcsolatos) kérdésekre válaszolunk.